- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
имам нужда от помощ
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
имам нужда от помощ
Здравете,имам нужда от помощ.Преди известно време намерих документ,който показваше,че баба ми е закупила поземлен имот през 1954г,който обаче по думите на майка ми е бил заменен с друг.За въпросната замяна не намерих никакви документи.Какво трябва да направя,за да разбера какво е станало и имота дали все още е притежание на моето семейство?
- steisy
- Нов потребител
Re: имам нужда от помощ
Ами първо да попитате баба си и майка си. Второ, да разберете по какъв ред е закупен и как е заменен . После , най-вероятно ще трябва да се свържете с адвокат.
- sunrise
- Активен потребител
Справка в службата по вписванията.
Освен това ако е за земеделска земя и не сте подавали заявление за възстановяване по реда на ЗСПЗЗ - сроковете вече изтекоха и не се хабете напразно.
Освен това ако е за земеделска земя и не сте подавали заявление за възстановяване по реда на ЗСПЗЗ - сроковете вече изтекоха и не се хабете напразно.
-
Standbay - Потребител
Standbay написа:Справка в службата по вписванията.
Едва ли , вижте годината в която е станало това. Тъй като тогава имаше особен ред за тези замени и т.н., почти сигурно няма да го има в служба вписване.
- sunrise
- Активен потребител
Съгласен - през 1954 год. колективизацията още не беше приключила и нищо чудно този договор да е частен акт.
По интересно е имотът получен в замяна от кого се владее, а така също и закупеният от бабата що за имот е и от кого се владее в момента.
По интересно е имотът получен в замяна от кого се владее, а така също и закупеният от бабата що за имот е и от кого се владее в момента.
-
Standbay - Потребител
Благодаря за вниманието
- steisy
- Нов потребител
Попитайте баба си и майка си за тези важни факти относно владението и дайте повече инфо относно вида на имота и на "документа" който сте намерили.
-
stillminkova - Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|