начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

помощ за закупен имот

Казуси за недвижими имоти

помощ за закупен имот

Мнениеот tauori » 07 Юли 2009, 10:22

Здравейте! През 2005 година закупих имот от леля си апартамент от сграда и 1/6 от общи помещения (тавански стаи и стълбище и т.н.) + 1/3 идеална част от парцела но имено на този парцел има построен гараж които другите съсобственици са дали своето разрешение за строеж чрез декларация че са съгласни да бъде построен но до гаража има още едно помещение което според мен не отговаря на условието за закона сграда по закона (гаража и това помещение имат една подпорна стена). Но в нотариалния акт не е описан нито гаража нито това помещение а парадокса е ,че плащам данъци и за двете помещения и преди мен собственика които е починал а имено чичо ми е пращал данък сгради не мога да разбера плащам данък сгради но не знам узаконено ли е или не и от къде да разбера какво става и двете сгради са на наш имот държа да подчертая които са построени преди повече от 10 години най малко. МОЛЯ помогнете ако искате повече подробна информация моля кажете.
tauori
Нов потребител

Re: помощ за закупен имот

Мнениеот stillminkova » 07 Юли 2009, 10:31

С виждане (на документите) става. Извинявайте но обяснявате лошо. А и плащането на данък не доказва че е законна постройката. Ако Ви разбирам правилно, необходимо е да се видят най-малкото:
1. Имаме учредено право на строеж - нотариалне акт;
2. Разрешение за строеж или някакви строителни книжа, документи за степен на завършеност или търпимост на постройката;
3. Покупко-продажба - още един нотариален акт;
4.Скици от кадастъра;
Минимум този комплект и при адвокат. Няма как да получите компетентен съвет без да се видят тези документи. Една консултация с добър адвокат - и да ви е мирна главата.
Аватар
stillminkova
Младши потребител

Мнениеот tauori » 07 Юли 2009, 11:12

Благодаря ! Съгласен съм с вас че обяснявам лошо но случая е много заплетен. Ще послушам съвета ви за адвокат така е най-добре.
tauori
Нов потребител

Мнениеот vili_spasova » 09 Юли 2009, 21:35

Вероято при изповядане на сделката нотариусът не е имал документи за въпросните постройки, които Вие не сте му занесли. Според мен най- добре ще Ви помогне нотариус или адвокат, занимаващ са с вещно право. За консултация, която ще бъде успешна за Вас, ще е необходимо да съберете абсолютон ВСИЧКИ документи свързани с въпросния имот, което значи скици, нотариални актове, или други договори за придобиване на въпросния имот, строителни книжа /ако са законни строежите/ данъчната оценка, в която твърдите, че фигурират въпросните посторйки, и т.н.т.

Ако Вие не го направите - няма кой друг !
Успех :D
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Назад към Имотни казуси