Здравейте,
От няколко дни разсъждавам върху нещо но не мога да достигна до качествен извод затова моля за вашата безпристрастна намеса.
Казусът е следният: ЖСК е осъдена да построи гаражи на членове по право (обезщетени собственици), издаден е и изпълнителен лист. Но никъде не е заложен срок за изпълнение. Моят въпрос е дали мога да подам заявление за незабавно изпълнение ( чл.418 във връзка с чл. 417 ГПК) въз основа на документ като този документ да е самото съдебно решение. Другият вариант който обмислям е промяна на влязлото в сила решение по чл. 247 ГПК, но пък там идва въпросът може ли да се приеме тълкуване според което под "очевидна фактическа грешка" да се разбира факта че е пропуснато залагането на срок за построяване.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заявление за Заповед за изпълнение въз основа на документ
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Заявление за Заповед за изпълнение въз основа на документ
Което се дължи без срок се дължи веднага .
- d_d
- Потребител
А според мен което се дължи при непосочен срок се дължи след покана и от този момент става изискуемо
- pitasht
- Активен потребител
Много Ви благодаря за своевременните мнения по въпроса
Тогава ще изпратя покана и ще чакаме изпълнение, но предполагам че няма бъде спазен срока.За жалост при неспазаване на срока не можем да запорираме или да изискваме нищо и не знам какви действия по принуда могат да се предприемат за да се задължи ЖСК да извърши построяването.
Тогава ще изпратя покана и ще чакаме изпълнение, но предполагам че няма бъде спазен срока.За жалост при неспазаване на срока не можем да запорираме или да изискваме нищо и не знам какви действия по принуда могат да се предприемат за да се задължи ЖСК да извърши построяването.
- atanas_rm
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|