- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
малко помощ
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
малко помощ
Имам едно такова питане: Пред къщата имам около 2 м заградено място, което е така по цялата улица и на съседите. Сега идват от общината и ми казват че това заграденото по някакъв стар кадастър било улица и искат да го вземат, като ще вземат и всички такива места по цялата улица. Интересно тогава уличното осветление на средата на улицата ли ще е? При положение че така е било почти 30 години от строежа на нашата къща, а сигурно е било и повече защото някои съседи са били там по рано имат ли право общината на този акт? Как мога да видя този кадастър? Между другото един от съседите събира 2000 лева за да ги даде на архитекта за да оправи нещата. При положение че това е залегнало в кадастралния план на града как архитектът ще оправи проблема, не е ли това лесен начин да се спечелят малко пари. Моля за съвет.
- yazata75
- Нов потребител
Re: малко помощ
Първо, такова уведомяване следва да е писмено.
Второ, ако не вземете своевременно мерки, ще получите Заповед от Кмета, въз основа на която тази площ ще ви бъде иззета принудително, тъй като ще се твърди, че тя е общ. собственост и я държите без правно основание, и, дори и да жалите, тя ще подлежи на изпълнение.
За това- тичайте до Агенцията по кадастър и установете какво е положението. Добре е да се види и действащата улична регулация в Общината.
Но най- добре е да си ангажирате адвокат- той знае какво и къде да търси и гледа. Архитекта е следваща стъпка и то, ако адвоката прецени.
Второ, ако не вземете своевременно мерки, ще получите Заповед от Кмета, въз основа на която тази площ ще ви бъде иззета принудително, тъй като ще се твърди, че тя е общ. собственост и я държите без правно основание, и, дори и да жалите, тя ще подлежи на изпълнение.
За това- тичайте до Агенцията по кадастър и установете какво е положението. Добре е да се види и действащата улична регулация в Общината.
Но най- добре е да си ангажирате адвокат- той знае какво и къде да търси и гледа. Архитекта е следваща стъпка и то, ако адвоката прецени.
- razli4na
- Активен потребител
А от Агенцията по кадастър дали ще ми дадат такава информация и дали ще ми дадат да погледна кадастралния план?
- yazata75
- Нов потребител
yazata75 написа:А от Агенцията по кадастър дали ще ми дадат такава информация и дали ще ми дадат да погледна кадастралния план?
Ще Ви дадат.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
-
Magnollia - Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|