- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Връщане на депозит за наем - ПОМОЩ!
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Връщане на депозит за наем - ПОМОЩ!
искам да попитам следното:на 16.10.2008 г. сключихме договор за двустаен апартамен под наем.на същата дата дадохме 490 лв предплата,а на 23.10 още 250лв наем за половин месец.в договора пише,че наема се плаща авансово от 5 до 10 число на съответния месец.и така като дойдоха дадените дати ние си платихме 490лв според мен за месец ноември.в договора също е упоменато,че при напускане на квартирата,ако всички сметки са платени(при нас си ги плаща хазяйката) наемодателя е задалжен да върне дадения депозит-490лв.проблема ми е,че сега искаме да напуснем квартирата,като на 10.04 сме платили наема,а хазяйката казва,че няма какви пари да ни връща,понеже плащаме наема за изминал месец,а на авансово както пише в договора.искам да знам кой е прав-аз дето казвам,че по договор наема се плаща авансово или тя,която твърди,че и плащам за изминал месец.
- nadq20
- Младши потребител
Re: ПОМОЩ!
Ми де да знаем без да сме прочели договора и да сме видяли разписките за платените суми.
- REVOLUTION
- Активен потребител
в договора пише следното:т2:
2.1-наемателя се задължава да заплаща авансово на наемодателя месечна наемна цена в размер на 250 Е или 489 лв.
2.2-наемателят ще заплаща авансово определената наемна цена за имота от 5 до 10 число на съответният месец.
2.3-наемателят ще заплати един депозид в размер на 250 Е,представляващ един месечен наем,който остава при наемодателя като гаранция за плащане на сметките и след плащането им за последния месец,и при липса на нарушения в клаузите на договора,остатъкът се възстановява/връща на наемателят.
2.4-разходите за ел.енергия,отопление,топла и студена вода,вход и др. се заплащат от наемателя.изплатените сметки за предходния месец се представят при плащане на авансовия наем. (при нас,както споменах тя ги плаща и ми казва колко са,даже не ми дава и бележки за тях)
2.1-наемателя се задължава да заплаща авансово на наемодателя месечна наемна цена в размер на 250 Е или 489 лв.
2.2-наемателят ще заплаща авансово определената наемна цена за имота от 5 до 10 число на съответният месец.
2.3-наемателят ще заплати един депозид в размер на 250 Е,представляващ един месечен наем,който остава при наемодателя като гаранция за плащане на сметките и след плащането им за последния месец,и при липса на нарушения в клаузите на договора,остатъкът се възстановява/връща на наемателят.
2.4-разходите за ел.енергия,отопление,топла и студена вода,вход и др. се заплащат от наемателя.изплатените сметки за предходния месец се представят при плащане на авансовия наем. (при нас,както споменах тя ги плаща и ми казва колко са,даже не ми дава и бележки за тях)
- nadq20
- Младши потребител
а относно квитанциите ми е дала само 2- за депозита и за половин наем който платихме в начало,понеже се нанесахме в средата на месеца.други не ми е дала
- nadq20
- Младши потребител
Вие сте права, но не бързайте да се радвате - последното дело за наеми, което водих - се проточи поне досега - четири години.
Така, че направете възражение към хазяйката, щом сте уверени - направете писмено уведомление (пратете го по пощата с обратна разписка) - като начало.
Мисля, че ще подейства.
Има и един доста мръсен номер, но Вие и хазяйката сте дами, считам за недопустимо да си разменяте мръсни номера.
Весело,
Да спечелите всички яйчени турнири, ако изобщо Ви е до това.
Адвокат, Пет-за четири.
Така, че направете възражение към хазяйката, щом сте уверени - направете писмено уведомление (пратете го по пощата с обратна разписка) - като начало.
Мисля, че ще подейства.
Има и един доста мръсен номер, но Вие и хазяйката сте дами, считам за недопустимо да си разменяте мръсни номера.
Весело,
Да спечелите всички яйчени турнири, ако изобщо Ви е до това.
Адвокат, Пет-за четири.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Ако можеш да споделиш за какъв номер говориш ще съм ти благодарна.За половин година тая жена ме попърка.А пак съм с дете и тия пари са ни нужни
- nadq20
- Младши потребител
Наклепай я в данъчното, че не си плаща десятъка - сигурна работа е това.
Слушай, не искам да ти причинявам проблеми, но има такъв вариант - обяви в данъчното нейния договор.
Хей, не искам да ми се случва.
Слушай, не искам да ти причинявам проблеми, но има такъв вариант - обяви в данъчното нейния договор.
Хей, не искам да ми се случва.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Това, което отговаря, е едно американизирано същество, което си представя капитализма и демокрацията като някаква социална мрежа за печалби, тоест, представя си трамвай с първа и втора класа, което отдавна го няма.
Представя си инфантилни сцени от шоколадови обвивки - как някой носи пари на адвоката, а той с умиление ги прибира.
Абе, аланкоолу, вземи изкарай един лев на буренясалата българска нива, пък след това ни давай акъл - хората така се наплашиха от правото и съда, от адвокатите и продажбите на имоти, че им идва малко в повече.
Нямам думи - за яхта ли събираш пари, колега, че си така злобен.
Да не те отвлекат барабар с кесията.
Представя си инфантилни сцени от шоколадови обвивки - как някой носи пари на адвоката, а той с умиление ги прибира.
Абе, аланкоолу, вземи изкарай един лев на буренясалата българска нива, пък след това ни давай акъл - хората така се наплашиха от правото и съда, от адвокатите и продажбите на имоти, че им идва малко в повече.
Нямам думи - за яхта ли събираш пари, колега, че си така злобен.
Да не те отвлекат барабар с кесията.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ех взех си парите
ivan_lawyer мерси за компетентното ти мнение!
ivan_lawyer мерси за компетентното ти мнение!
- nadq20
- Младши потребител
Re: Връщане на депозит за наем - ПОМОЩ!
Здравейте
Имам подобен проблем. Моля някои да ми даде съвет как да постъпя.
Проблемът ми се изразява в това , не мога до си взема парите от депозита и разликата от парите за парно.
Когато се нанасяхме в квартирата този"охо- бохо" казваше Цитирам "Няма проблем за парното по принцип апартамента не е обитаван и като е нямало никот тук са му начислени сметки за максимална мощност(имамм предвид че има натрупани задължения). Когато решите да си ходите правим засичане на топломерите и виждаме имате да давате имате да взимате"
ДА да ама НЕ
Ние решихме да се изнесем по - рано оот срока на договора и Речено сторено,
Викнахме човек от дружеството за засече топломерите направиха си протокол от засичането и се изнесохме от там.... Когато се разделихме ТОЙ каза "като излезе фактурата за парното ще ви върна и депозита"
....и така започна ходене по мъките
Неколкократно званях на бившия си вече хазайн да го пита кога ще ни върне парите
В началото отговора беше един и същ "ПАРНОТО"
излезе фактурата за парно пак му званях а отговора беше нещо от сорта "Заминавам в чужбина или извън София" и какви ли не подобни измислици.
От няколко седмици спря да отговаря и на обажданията ни
В цялата история става въпрос за 372лв.депозит и около 400лв. за ПАРНОТО
маля за помощ
Имам подобен проблем. Моля някои да ми даде съвет как да постъпя.
Проблемът ми се изразява в това , не мога до си взема парите от депозита и разликата от парите за парно.
Когато се нанасяхме в квартирата този"охо- бохо" казваше Цитирам "Няма проблем за парното по принцип апартамента не е обитаван и като е нямало никот тук са му начислени сметки за максимална мощност(имамм предвид че има натрупани задължения). Когато решите да си ходите правим засичане на топломерите и виждаме имате да давате имате да взимате"
ДА да ама НЕ
Ние решихме да се изнесем по - рано оот срока на договора и Речено сторено,
Викнахме човек от дружеството за засече топломерите направиха си протокол от засичането и се изнесохме от там.... Когато се разделихме ТОЙ каза "като излезе фактурата за парното ще ви върна и депозита"
....и така започна ходене по мъките
Неколкократно званях на бившия си вече хазайн да го пита кога ще ни върне парите
В началото отговора беше един и същ "ПАРНОТО"
излезе фактурата за парно пак му званях а отговора беше нещо от сорта "Заминавам в чужбина или извън София" и какви ли не подобни измислици.
От няколко седмици спря да отговаря и на обажданията ни
В цялата история става въпрос за 372лв.депозит и около 400лв. за ПАРНОТО
маля за помощ
- juji_84
- Нов потребител
Re: Връщане на депозит за наем - ПОМОЩ!
Много се смях на някои образни изказвания по тази тема.. Не знаех, че е лошо да си птица и то бяла. Както и да е. Ако в договора Ви е посочена изрично сумата от депозита, както и условията, при които наемодателят е длъжен да Ви я върне, значи имате право по реда на заповедното производство да си я претендирате. Ако тоя човек е тук и не е заминал някъде, може да му се изпрати едно заканително писмо, пък може и нотариална покана. Не съм по мръсните номера, за съжаление, ама сигурно ще се включи някой и с тези съвети. Въобще, щом имате писмени документи, можете да си защитите правата по съдебен ред, ако не постигнете нищо чрез взаимен компромис.
- nk7702n
- Старши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|