Първо се извинявам, ако темата не е за тук. Но моля за малко разяснения. Оказва се, че съседите имат право на 6 м. навътре от оградата на наш имот. Но той се ползва от нас вече 13-14 год. /от датата на закупуване на имота/. Можем ли да придобием тези 6 мерта по давност /изтекла е дори давността за недобросъвестен владетел/?
Ще съм благодарна за всякакъв коментар.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имот, владян 10 г.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имот, владян 10 г.
Какво значи "имат право на 6 м", откъде черпят това си право ? Вие ли произволно сте сложили оградата, или нещо им е било придаваемо?
Доизяснете, за да получите отговор.
Доизяснете, за да получите отговор.
- sunrise
- Активен потребител
Ами, когато е закупен имотът, оградата е била там. Но сега е направено измерване от частна фирма, според която оградата е неправилно поставена и съответно трябва да се измести с 6 метра по цялата си дължина, в наш ущърб.
- merlinski
- Младши потребител
А като се премести, ще отговаря ли на положението по нотариалния акт?
- sunrise
- Активен потребител
Да, ако се премести, ще е точно, както следва да е според нотариалне акт. Ще се съветваме и с адвокат, разбира се, просто исках да знам дали има шанс да получим ползваната над 10 г. земя, за което не са възразили съседите... или само ще се загуби време и средства
Последна промяна merlinski на 02 Мар 2010, 14:22, променена общо 1 път
- merlinski
- Младши потребител
Според мен, трудно ще се докаже такова нещо, но е добре да се говори с колега , адвокат.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise, благодаря за съвета и търпението...
Аз самата уча право, затова ми се струва, че има шанс имотът да се придобие по давност.
Още веднъж - благодаря.
Аз самата уча право, затова ми се струва, че има шанс имотът да се придобие по давност.
Още веднъж - благодаря.
- merlinski
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|