Здравейте,
имам следния юридически казус. Собственик съм на 25% идеални части от дворно място цялото с площ от 560 кв.м. Останалите проценти са както следва: 25% идеални части притежава единия съсед и 50% идеални части притежава друг съсед. Дворното място има два входа. Въпроса ми е има ли право съседа притежаващ 50% идеални части от това дворното място, да ни лишава от възможността да влизаме в имота ни от единия вход. Предварително Ви благодаря за отговорите.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
идеални части от дворно място
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: идеални части от дворно място
Не, не може да ви забрани. И 99% да има съседа ви, пак няма да може.
- bobsana1
- Младши потребител
Ти пък с тез тарифи се напика.
Niki_73_11 колегата на по горния пост е прав. Явявяте се съсобственици. Отношенията между вас се регулират основно от ЗС /Закона зо собственоста/ прочетиго от чл.32 и следващите. 99% - отговора е -Не Виж при 100% Нещо ако не ти е ясно пиши
Niki_73_11 колегата на по горния пост е прав. Явявяте се съсобственици. Отношенията между вас се регулират основно от ЗС /Закона зо собственоста/ прочетиго от чл.32 и следващите. 99% - отговора е -Не Виж при 100% Нещо ако не ти е ясно пиши
-
iskrec - Потребител
Хайде да разграничим термини, понятия. "Може", на практика явно,че може и го е сторил. Има ли ПРАВО" т.е законно ли е е ? е друго нещо!И хайде в съда, вещи лица и т.н. Преценете ако този вход е предимно обслужващ въпросния 50% собственик , а вие само от спортни амбиции искате да ползвате и двата входа, но не се грижите за двата, нормално е да ви ограничат. Във форума имаше дебат за идеални части. те са валидни и тук. защо този 50% собстветик да не търси наем за ползване на този вход. имате два входа по 50% за вход. Аз имам 50%, защо да не взема единия вход
Направете си договор за ползване и приключете със спора. Това "идеални части" са най-ш.....я проблем. Значи аз притежавам 50% от всяка молекула.
Направете си договор за ползване и приключете със спора. Това "идеални части" са най-ш.....я проблем. Значи аз притежавам 50% от всяка молекула.
- todorst
- Потребител
Може, ако този вход води към неговия личен (на съседа с 50%) имот.
- amateur
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|