Здравейте,
Опитах се да намеря отговор в нета, но колкото повече намирах, толкова повече се обърках.
Омъжих се за германец. Имам ЕООД. Искаме да останем и да работим в България. Той е от 2 седмици безработен, но не може да се регистрира и да получава пари като безработен от Германия, тъй като е в България и "не е на разположение" на Агенцията по труда в Германия. Няма значение - нямаме претенции за това. Искам да го назнача и осигурявам в моята фирма - социално, здравно, пенсионно ... осигуряване. Все още първият му адрес е в Германия, но иска да се отпише от там и първият му адрес ще бъде тук.
Въпросът ми е: 1. Какви документи (с или без апостил) са му необходими да изиска от Германия и да ги представи в България, и пред коя институция?
1.1. Какви български документи ще му изискат в Германия? (Той има карта за времено пребиваващ за 5 години).
Надявам се, че съм се изразила ясно.
Предварително благодаря на отговорите ви.
Милена Шютпелц
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Работа и осигуряване на чужденец в България
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Работа и осигуряване на чужденец в България
Естествено, че тук всеки ще ви съветва да потърсите адвокат.но в случая не ви трябва,за съжаление когато опира до документи,у нас трябва да се ходи лично.пълномощните са до някъде,после нестава.двете места които трябва да посети с преводач мъжът ви са СДВР'Миграция' на ул.Мария Луиза и НАП.Няма никакъв проблем да го впишете в фирмата и да му плащате осиг.още повече е от Съюза и всичко се урежда,нямате представа какъв ад е за хора извън него.Успех. А на плюещите адв. не обръщайте внимание,винаги ще има такива,много хора обичат да нападат вечер след като тях са ги нападали цял ден.
- axisspj
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|