Добър ден ,искам да попитам следното:
Баща ми ,лека му пръст почина преди половин година.
Притежавам документ за собственост на земеделски земи на името на моят дядо (бащата на баща ми).Тъй като баща ми за жалост е покойник ,наследници сме ние с майка ми и леля ми-сестра на баща ми.
Леля ми не желае да комуникира с нас относно тези земеделски земи.
Въпросът ми е следният: имаме ли някакво законно право да разделим тези ниви с нея ,за да можем с майка ми да продадем нашият дял?
Предварително благодаря!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследствен имот
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Наследствен имот
Съдебна делба ви е решението.
Като за начало- идете при адвокат, той ще предприеме нужното.
Като за начало- идете при адвокат, той ще предприеме нужното.
- Гост.
- Старши потребител
Здравейте господа юристи. Аз съм пожарникар и не съм вещ по въпросите за наследствените имоти и тъи като видях подходяща тема /извинявам се на автора на че се въползвам / реших да поставя един въпрос, и ще бъда много благодарен ако получа съвет как да постъпя. А именно: [i]миналия месец ми се обажд кмета на моето бивше село и ме пита имам ли против да се продилжи стар път които преминава под моя нива, и с продължението си пътя щял да закачи мъничко от другия край на нивата около 10-20 м2. Аз се съгласих. след 1 седмица минавам покрай имота и виждам че целия път е измесет с 5 метра навътре в нивата в продължение около 150 м, УЖАС. Имота е наследствен на майка ми, всички знаят но никои не й е давал документ за наследство в/у нея. Искам да съдя кмета и ще го направя но незнам каква е процедурата. Благодаря предварително !
- the_god_arm
- Нов потребител
Благодаря за отделеното внимание
- the_god_arm
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|