- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.14 ал.3 от зспзз
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
чл.14 ал.3 от зспзз
Имам имот който не е бил внесен в ТКЗС.Трябва ли да водя дело по чл.14 ал.3 от зспзз.Какви други начини има, защото от поземлената комисия имам отказ за вьстановяване поради факта че имота не е внесен в ткзс и казаха да заведа дело .ходих при адвокат а пьк той каза че не се води дело защото имота си е наш .СЕГА НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ И КОЙ ДА СЛУШАМ.
- kali-kali
- Младши потребител
Re: чл.14 ал.3 от зспзз
Добре де - някой оспорва ли ви правото на собственост?
- Гост.
- Старши потребител
А бе kali-kali, вие тоя имот не го ли оправихте вече? Колко още теми искате да го човъркаме?
- razli4na
- Активен потребител
Относно дали някой оспорва-да.щом не мога да си извадя скица и документ за собственост а адвокатите ,общината и поземлената все ме разиграват . И на мен не ми е кеф да ви занимавам с такива проблеми но се надявам поне да ме насочите в някаква посока или да приключим тази тема за винаги.
- kali-kali
- Младши потребител
Ако имате стар документ за собствност и никога не сте загубвали собствеността и владението върху имота, т.е. той не е бил внесен в ТКЗС и винаги си е бил Ваша собственост, необходимо е да се направи геодезическо заснемане и да се нанесе в картата на възстановената собственост, респ. да бъдете записана като собственик в регистъра. Но очевидно има някакъв проблем, който не обяснявате точно. Конкретен отговор можед а се даде само въз основа на документите, които притежавате. Направете консултация с адвокат, който се занимава с вещно право. Освен това по чл.14 ал.3 ЗСПЗЗ се обжалват решенията на ОСЗГ, а Вие нямата издадено такова решение.
- vili
- Потребител
Напротив- има отказ. Сама пише
Но съм солидарна с колегите- сменете адвоката, нещата няма да станат във форума. И... не се бавете.
от поземлената комисия имам отказ за вьстановяване поради факта че имота не е внесен в ткзс
Но съм солидарна с колегите- сменете адвоката, нещата няма да станат във форума. И... не се бавете.
- Гост.
- Старши потребител
Благодяря за отговорите .Ще наема 3 адвокат дано се справи с проблема.Ако ли не както казахте ще направя геодезическо заснемане ,макар че мисля от там идва проблема -защото имам само стара скица ,крепостен акт и решение за отказ от поземлената -че имота не е внесен в ткзс и не могат дефакто да открият имота нито в ГИС нито в общината.А в Област София-град не може да се провери защото искат актуална скица и какви ли не други документи за собственост,удостоверение за това ,че поземлената няма претенций вурху имота а те не могат да издадват такова у-ние защото както споменах имота не е внесен в ткзс
- kali-kali
- Младши потребител
Въпроса ви е решим просто си иска доста бягане и пак нищо може да не направите ,тъй като не се знае как са се развили нещата с тоя крепостен акт .Тоя поземлен имот може да е продаден през годините от вашите наследодатели ,може да е възставен на други хора/примерно при продажба на наследниците на купувачите / , те купувачите ,а не вашите близки да са го внесли в ТКЗС и т.н. Проверихте ли въпреки ,че имате стара скица долуго -горе поне какво има на тоя терен имате ли додумент от служба вписвания ,че вашите близки не са се разпоредили с имота ,много тичане ще имате и да ви кажа лично мнение.Тоя ваш крепостен акт нищо няма да значи без убедителни доказателства ,че е имота е ваш наследствен и с него наследодателите ви не са се разпоредили приживе.
- donna
- Старши потребител
Отново ви благодаря.Говорих с адвокат и каза че ще помисли.А това дали роднините са го продали категорично НЕ защото за тази ситуация са виновни моите 100 г. баби които са си ги скрили под дюшека и едва сега ги извадиха .Не искали да казват да не би някой да им го продаде .Ивьпреки че са толкова вьзрастни казаха че не са го продали и не са го внесли в ткзс .те си имат други имоти с който са влезли.
- kali-kali
- Младши потребител
ПОМОЩ тьрся адвокат който да се заеме с този случай .И този подред 3 адвокат не иска да се захваща .Какво става толкова ли е сложна ситуацията.
- kali-kali
- Младши потребител
Нещо май неточно започнахте - "...имам имот.... "- явно го нямате , но искате да го имате , защото Вашите Баби са го имали някога ... но сте изтървали преклузивните срокове за заявяване претенции за реституция - така е - за добро или лошо реституцията приключи. Нали не сте очаквали че след повече от петнадесет години реституционни процеси , ще остане "чакаща" земя - точно така е стоял въпроса - земята е чакала някой да я заяви - е преварили са Ви. ...Но пък от друга страна - наистина ли , от 1991г. до сега не сте разбрали че се провежда реституция на земеделска земя...но пък на бабите , казвате , им върнали другите земи - дето били внесени в ТКЗС - знаели сте значи - как пък са забравили точно за този имот ... май нещо не Ви е стигнало ... и едвали ще Ви помогне Адвокат... - е ако не съм прав ... се извинявам де
- dino6506
- Потребител
Хехехе, такава смешка отдавна не бях чувал - за бабите и дюшеците. ЗТПС говори ли Ви нещо, а Примерният устав на ТКЗС от 1950г.? Щото имоти скрити не са останали, освен превидените по тези актове размери - дворове и за лично ползване. Пък може и действително да се е оказал извън блоковете на ТКЗС, но само ако е бил или в последствие е бил вкаран в регулация. 20 години след началото на реституционните процеси някой бил намерил крепостен акт, да не повярваш.
Затова ли кибичите във форума, барем някой Ви даде съвет, щото всички останали вече са Ви отрязали?! Не ми отговаряйте, въпросът ми е риторичен, пък и да не е, не ме е грижа за отоговора.
Затова ли кибичите във форума, барем някой Ви даде съвет, щото всички останали вече са Ви отрязали?! Не ми отговаряйте, въпросът ми е риторичен, пък и да не е, не ме е грижа за отоговора.
- bay4o
- Потребител
Ами той крепостният акт сигурно не е бил вписан Дона, как ще провери в СВ дали с имота не сая се разпоредили?
- ivan33
- Потребител
... ... май трябва по ясно да се казва на неразбралите - по реституция - КОЙТО ВЗЕЛ - ВЗЕЛ - дядо имал , ама му го взели , пък май не са му го взмали , ама то и не било на дядо .. е стига вече - това е изтъркана плоча - за "компенсиране" допуснатите безобразия при коликтивицзацията , вече над 15г. се върщат нови безобразия - някои станаха милионери , а на някои само им обещаха и те се о... - ама обещаното не е като завещаното - така - добри или лоши реституционните закони вече излизат от употреба - сега ако исакате да имате нещо , то трябва да е или Ваше , или да си го купите - гадничко е ако са Ви /, или сте се/ залъгвали - летяли сте нависоко - е ... време е за приземяване ...
- nezlobliv
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|