- Дата и час: 29 Ное 2024, 01:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
zle mi e
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
zle mi e
Здравейте !!! Никога не съм писала във форуми но сега ми се налага да търся помощ....АЗ съм разведена,предстои ми да сключа брак с мъж който има няколко свои имота...Оказа се че плановете ни за семейство притесняват неговите деца относно тези имоти.Искам да отбележа че аз нямам интерес към тях....Идеята ми е децата му да получат всички тези имоти и тогава да сключим брак....как да стане това ....завещание дарение....така че да се освободим от тези имоти с възможно най-малко средстава тъй като сега изплащаме ипотека и сме финансово притеснени...Трябва да стане по категоричен начин за да не се притесняват децата му в случай на развод или смърт....много ви моля посъветвайте ме....Благодаря ви предварително
- galinkataa
- Нов потребител
Re: zle mi e
galinkataa на 18 Фев 2009 01:48 pm
Zdraveite !!! Nikoga ne sym pisala vyv forumi no sega mi se nalaga da tyrsq pomo6t....AZ sym razvedena,predstoi mi da skliu4a brak s myj koito ima nqkolko svoi imota...Okaza se 4e planovete ni za semeistvo pritesnqvat negovite deca otnosno tezi imoti.Iskam da otbeleja 4e az nqmam interes kym tqh....Ideqta mi e decata mu da polu4at vsi4ki tezi imoti i togava da skliu4im brak....kak da stane tova ....zave6tanie darenie....taka 4e da se osvobodim ot tezi imoti s vyzmojno nai-malko sredstava tyi kato sega izpla6tame ipoteka i sme finansovo pritesneni...Trqbva da stane po kategori4en na4in za da ne se pritesnqvat decata mu v slu4ai na razvod ili smyrt....mnogo vi molq posyvetvaite me....Blagodarq vi predvaritelno
Първо- в сайта се пише на кирилица!
Второ- съпругът ви какво мисли по въпроса? Омъжвате се за него, не за родата му.
Трето- каква е тази ипотека, която изплащате.
Четвърто- ако ще се разпорежда с имотите си, придобити преди брака ви, за които има такива притеснение- нека отиде при адвокат и да се консултира. Освен крайният резултат/ да се отърве от имотите/ има и цел, която се преследва, а пък и интересите си следва да охрани максимално/ неговите, не вашите/. С годините, хората, и мисленето им се променя...
Че, най- евтино е с дарение или завещание, това е истина - ама и там подводни камъчета колкото ви душа иска....
- Гост.
- Старши потребител
Имуществото му нали ще е придобито преди вашия брак, тогава вие какво общо имате????
- milenaaa
- Потребител
Гледам и не вярвам на ушите си .Човека жив , здрав , а собствениците му деца вече си мислят за наследството и алчно протягат ръце.Наскоро се загледах в един много стар български сериен филм(междодругото много ми хареса)-"Дом за моите деца".Та там , една от героините по повод подобен казус каза"Наистина има Закон за наследството , но дали не ни трябва и закон за защита от наследниците" Иначе по правния казус , посетете адвокат , той ще ви разясни какво да направите , как и колко ще ви струва.Междодругото , щом тези "обични" дечица толкова много се притесняват , поне може да платят разноските по прехвърлянето , за да им се разсеят страховете , които може би не им дават спокойствие да заспят вечер...
- REVOLUTION
- Активен потребител
Вашият съпруг въобще не би следвало да се съобразява с мнението на децата от първия си брак относно сключването на втори брак и въобще относно взимане на решения, касаещи неговия личен живот. Това си е негова работа, а не на децата му. Имуществото също си е негово и той ще си прецени дали и как да се разпорежда с него и евентуално дали и колко наследника ще има това имущество. Дори и да прехвърли приживе имуществото си на тях, няма гаранция, че изборът му ще бъде правилен. Ами ако той има още следващи деца?! Прехвърляйки имотите на първите деца, така ще ощети следващите деца и наследници. А децата от първия брак цял живот ще му бъдат деца, той цял живот ще мисли и за тях и не се знае дали няма да имат и следващи претенции и "притеснения" относно следващи имоти, придобивани от него на негово име. Мислете как да защитите своите интереси и евентуално на бъдещите Ви деца, а не тези на децата му от първия брак и ако придобивате нещо занапред, по-добре е да е на Ваше име.
- katerinakuch
- Активен потребител
galinkataa, похвално е желанието ви да запазите добри отношения с мъжа и децата му. Аз самият съм жертва на комерсиална втора жена на моя баща и останах на улицата на 23 години. Имотите са чест повод за дрязги. Добре е че желатете да сте "начисто" - повярвайте ми така е най-добре.
Препоръчвам ви да направите продажба със запазване право на ползване или дарение
Успех
Препоръчвам ви да направите продажба със запазване право на ползване или дарение
Успех
- naughty
- Потребител
С риск да се повторя, пак Ви казвам - защитавайте себе си и своите интереси, а не тези на децата от първия брак. Ако Вие не защитите своите интереси, няма кой да го стори. И не бъдете отстъпчива и прекалено добра, защото така само може да си навредите. А децата от първия брак най-вероятно си имат майка. Нека тя да се грижи за техните интереси, а не Вие. След като този мъж е решил да сключва брак с Вас, то той би трябвало да се съобразява единствено с Вашето мнение и да мисли основно за Вашия бъдещ съвместен семеен живот, а не да намесва в тези си планове децата от първия брак. Тези деца би следвало да си гледат своя живот, семейство, работа и стремежи, да се стремят и те да постигнат нещо в живота, а не цял живот да се въртят около родителите си и да следят и да се "притесняват" за личния им живот.
- katerinakuch
- Активен потребител
Въобще не слушайте написаното по-горе от naughty. Вие въобще не сте длъжна да се съобразявате с тези деца от първия брак, камо ли да бъдете с тях "на чисто". Вие нищо не им дължите, че да сте с тях "на чисто". Вие сключвате брак и ставате семейство с баща им, а не с тях.
А що се касае до гореописаното от naughty "прехвърляне на имота чрез покупко-продажба със запазване на право на ползване", то следва да знаете, че ако съпругът Ви реши да го прави спрямо децата от първия брак, то тези деца явно трябва да разполагат с доста средства, че да купят продаваните от баща им на тях имоти. Така че няма какво да ги жалите толкова. От такава сделка обаче съпругът Ви ще си навреди, защото евентуалното разваляне на такъв договор след време е почти невъзможно.
Най-добре е съпругът Ви да не прехвърля нищо на никакви деца приживе. Вие и той също можете да имате деца. Ако той прехвърли приживе сегашните имоти на децата от първия брак, така евентуалните Ви бъдещи деца от втория брак ще се окажат ощетени. Пак Ви казвам, мислете за Вас самата и Вашите деца от брака.
А що се касае до гореописаното от naughty "прехвърляне на имота чрез покупко-продажба със запазване на право на ползване", то следва да знаете, че ако съпругът Ви реши да го прави спрямо децата от първия брак, то тези деца явно трябва да разполагат с доста средства, че да купят продаваните от баща им на тях имоти. Така че няма какво да ги жалите толкова. От такава сделка обаче съпругът Ви ще си навреди, защото евентуалното разваляне на такъв договор след време е почти невъзможно.
Най-добре е съпругът Ви да не прехвърля нищо на никакви деца приживе. Вие и той също можете да имате деца. Ако той прехвърли приживе сегашните имоти на децата от първия брак, така евентуалните Ви бъдещи деца от втория брак ще се окажат ощетени. Пак Ви казвам, мислете за Вас самата и Вашите деца от брака.
- katerinakuch
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|