начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ВЪПРОС -ПРЕКРАТЯВАНЕ ДОГОВОР ЗА НАЕМ

Казуси за недвижими имоти

ВЪПРОС -ПРЕКРАТЯВАНЕ ДОГОВОР ЗА НАЕМ

Мнениеот toni1719 » 17 Фев 2009, 21:35

Здравейте !Моля за помощ!
Преди 2 мес,отдадох нов луксозен апартамент под наем.Преди 2-3 дена установих ,че в апартамента се отглеждат 2 кучета ,за което не е искано моето съгласие и с което категорично не съм съгласна.Помолих животните да бъдат преместени ,но тъй като наемателите категорично отказват да се съобразят с това/не съществувала такава забрана в договора/съм принудена да се позова на точката за прекратяване на договора с едномесечно предизвестие.Подготвих документа ,но от 2 дена не ми се отваря вратата,за да мога да го връча .Четох за Нотариална покана ,но как ,който и да е,ще връчи Поканата ,щом входа на кооперацията е постоянно заключен и те изобщо не отварят на позвънявания. Вероятно има и друг начин .Моля ориентирайте ме как да постъпя .За времето през което те се укриват ,вероятно всичко вътре ще стане за подновяване.Сметките за ток и вода се натрупват,скоро депозита им ще бъде изчерпан само от тях.
Благодаря предварително !
toni1719
Нов потребител

Re: ВЪПРОС -ПРЕКРАТЯВАНЕ ДОГОВОР ЗА НАЕМ

Мнениеот punisher » 17 Фев 2009, 22:15

А защо не наехте адвокат да ви изготви договора,с клаузи,които да ви предпазват от подобни неща.
Аз от около 1г. вече си включвам клауза зя забрана за допускане на животни в отдавани имоти на клиентите ми,предвид динамичните и свободолюбиви наематели.
punisher
Потребител

Мнениеот laridii » 18 Фев 2009, 00:36

Обърнете се към колега, които да Ви напише нотариалната покана и да Ви насочи към добър във връчването нотариус. Той/тя си има призовкари и те ще им я връчат някак, защо и да не я залепят на входната врата, та всички съседи да разберат :D.
Отделен въпрос е обаче, ако въпреки поканата не искат да излязат, зима е..., може да са с малко дете и т.н. Имайте подготовката да се наложи и дело да водите.
laridii
Потребител

Мнениеот toni1719 » 18 Фев 2009, 22:43

Благодаря , че се включихте !
Договора сключих с посредничество на Агенция ,на която повярвайте, платих добре.Увериха ме ,че на база опита ,който имат ,с помощта на юрист подготвят договорите.Изглежда съм се предоверила на професионализма им. Истината е ,че малко ги оправдавам и тях и юриста им.Откакто се появи проблема ,съм изчела всичко каквото има в интернет ,вкл.и много типови договори. Е никъде няма такава клауза!На кого би му хрумнало ,че живеейки под наем ,някой ще прояви ентусиазъм да се грижи за 2 кучета при това , без да разговаря със собственика на имота .Вероятно ще опитам още няколко дена сама да предам предизвестието ,ако не ходене по мъките започва .
Още веднъж благодаря !
toni1719
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 18 Фев 2009, 23:06

Какво точни Ви притеснява в кучетата - ако те не са съвсем диви, едва ли ще повредят мебелите.
Имал съм случаи със съдене на наематели - повярвайте ми, работата е мъчничка и опира до късмета.
По-скоро опитайте с тактиката на мълчаливия храст - внезапно спрете всякакво подаване на информация, запушете всякакви емисии към наемателите.
Това в рамките на утре-други-ден.
Четвъртък не е за работа, петък не е изобщо ден.
От другата седмица подгответе цяла банкнота пари и направете консултация с адвокат - искайте опразване на наети помещения по реда на заповедното производство. Възможно е да греша, но има бърз ред за опразване на наети помещения. Тези изречения са важни - адвоката не лъже клиента, а менти съдията - възможно е да греша, но Вие по-този начин ще се престорите на наивна пред адвоката си - говорите му за заповедно производство, той се амбицира да смачка главата на "непознатия некадърник". Всъщност ще Ви свърши работа.
Бързата работа в случая е от значение - ако успеете да заведете бързо иск за опразване - ще успеете да запазите апартамента.
Без дело - няма начин.
Нотариалните покани са просто току-така - нещо да ги подсетите - нямам нито един случай, решен от нотариус, повярвайте, а нямам и половината години на хората, с които съм общувал - и ето - глупака си е глупак и на 50 години, нотариуса е глупак, независимо дали е нотариус. Следете за изпъкналост на очите - май по-това се познават глупавите хора, не че не притежават способности.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот vega » 19 Фев 2009, 15:16

шашната съм от консултацията на адв.Иван
първо - какво заповедно производство за опразване на наети помещения :shock:
може би става въпрос за бързо производство по чл.310 ГПК
и какво значи "адвоката не лъже клиента, а менти съдията". Май бавно загрявам. Иначе нотариалната покана може се счита за връчена и ако лицето не бъде намерено на посочения адрес - има си ред.
Колкото, за това, че няма клауза в договора относно забрана за гледане на кучета - така е - не може на това основание да ги изгоните. За друг път ще знаете, че по-добре да Ви бъде изготвен договора от адвокат, а не от брокери, които преписват от интернет. Но, ако и на адвоката си не кажете всички изисквания, които имате и той няма да може да предвиди всички житейски ситуации. Просто адвоката има повече опит, поради естеството на работата си.
vega
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Фев 2009, 19:49

Нотариалната покана, нотариалната покана.
Трябва да издигнем вече един паметник на нотариалната покана.
Ето Паметника на Альоша в Пловдив, без това има концепции за бъдещето му.
Да го направим паметник на нотариалната покана - една ръка, извисила се към небесата и връчваща нотариалната покана.
Да има в близост и Музей на нотариалната покана, показващ развитието на поканата. От съобщение, то до покана. Римският период на поканата. Средновековният упадък на поканата. Глосаторите. Възраждането. Поканата се отърсва от пепелта и заявява - вече съм нотариална. Веднага след това се създават и нотариусите - какво е нотариуса без нотариална покана и какво е нотариалната покана без нотариус.
Срещнали се нотариус и нотариална покана по пътя.
- Не бързай толкова - казала Нотариалната покана.
- Но аз не бързам - казал учудено нотариуса.
- Е, аз те предупредих - рекла нотариалната покана.
- Ти откъде говориш, ма - креснал нотариуса и шибнал на нотариалната покана едно ДДС.
Оттогава нотариалните покани си ходят с печат и с ДДС на гърба.

Разбира се, в близост до Музея на нотариалната покана ще има ресторант "Нотариална среща". Мотото на ресторанта ще бъде - "всеки да се чувства поканен".
Разбира се вместо посетителите да се легитимират с покани, обратното - шарже д`е оферът ще им връчва покани.
Менюто ...
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Имотни казуси