Здравейте,
Закупих апартамент на акт. 14 като според нотариалния акт ми се прехвърля и право на собственост върху земята, върху която е построена сградата. След нотариалната сделка, направих справка в Службата по вписванията и се оказва, че е вписано, че съм собственик на поземлен имот в съседен парцел на този, върху който се строй сградата. Двата парцела са собственост на строителя и той притежава общ нотариален акт и за двата парцела, но при прехвърлянето, в моя нотариален акт е конкретизирано, че сградата се намира в УПИ I (съответни планоснимачни номера и площ на имота) и съответно получавам право на собственост върху земята в това УПИ, а в Службата по вписванията излиза, че съм собственик на поземлен имот в УПИ IV (на скицата видях, че това е точно съседния имот).
Въпросът ми е кой е допуснал грешката, за да знам към кой да се обърна да я коригира (строителя ли, нотариуса ли или служител в службата по вписванията) и въобще може ли да се коригира след като вече е вписано. Също така, какви биха били последиците и рисковете, ако нещата останат така и не ги коригират.
Предварително благодаря!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 09:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неправилно вписване в Службата по вписванията
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Неправилно вписване в Службата по вписванията
Въпросът ми е кой е допуснал грешката, за да знам към кой да се обърна да я коригира (строителя ли, нотариуса ли или служител в службата по вписванията) и въобще може ли да се коригира след като вече е вписано.
Аз бих ви посъветвала да отидете при нотариусът,изповядал сделаказа да видите молбата,която е пусната в АВ от него/нея за вписване.Ако там всичко е наред-тогава отидете в сътветната АВ и на дежурния съдия по вписванията му обяснете.Като за целта си покажете за доказателство и нот.акт за прехвърляне(който ако е безупречен-т.е. входиран е в АВ,има си том,дата и т.н. на вписване).Вероятно става въпрос за техническа грешка.
Стават такива грешчици понякога.И то в АВ от съдиите по вписванията.
Но ако не помогне каквото ви написах,тогава трябва да се видят всеки един от документ и да се установи кой не си е свършил работата по веригата.Ако сте имали адвокат за нот.акт,най-добре е колегага да се "занимае",защото ще е наясно поне с фактическите обстоятелства.
- punisher
- Потребител
Re: Неправилно вписване в Службата по вписванията
Много благодаря за бързия отговор.
- secret
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|