начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Покупка на ипотекиран (от продавача) имот

Казуси за недвижими имоти

Re: Покупка на ипотекиран (от продавача) имот

Мнениеот ianeva » 12 Фев 2009, 18:09

taen написа:"Не само, че не е малко вероятно, но се прави ежедневно и банките се съгласяват и още как /разбира се, визирам случая, в който са и изпълнени условията - кредита се погасява и прочие/"

Виждам, че си запозната, в такъв случай знаеш, че това се прави най-често за големите и сериозни клиенти на банките и въпреки - това с неухота. За масовия клиент отговора е по-скоро "не". И това си е логично - всеки иска колкото се може повече обезпечения, особено във времена на криза, когато и цените на въпросните обезпечения вървят надолу.

А за това, че няма безполезни разсъждения се съгласявам. :)

Минавам и аз на "ти", ако позволиш. :) Не крия, че точно тук визирах конкретен случай със, да го наречем, средно голям, клонящ към голям, клиент. :) Но именно с това , което пишеш, че е логично, не мога да се съглася. Щом и ти си запознат, знаеш, че при определен вид кредити банките са преобезпечени /то не са ипотеки, ЗЗ - авалирани, от управители, съдружници и т.н., особени залози, абе чудеса :D /, но тяхна крайна цел все пак е да си получат обратно парите, ведно с все лихвите и т.н. Още повече сега, когато имам причина да смятам, че свежи пари никак, ама никак не са им излишни. :). Идеята ми е, че е по-добре аз да си продавам имотите и да си им плащам вносчиците, като те дават съгласие за частично заличаване, отколкото накрая те да трябва да водят изп. дела и да продадат имотите на цена, двойно, че и тройно по-ниска от това, което биха получили, ако се работи съвместно и с разбиране. Разбира се, тук визирам ипотекарни длъжници, които искат да изпълняват задълженията си, не говоря за тези, които всячески се опитват да пречат и на банките и на себе си със собственото си поведение.
Лека вечер!
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Re: Покупка на ипотекиран (от продавача) имот

Мнениеот taen » 12 Фев 2009, 18:34

Първо да се извиня, че минах на "ти" без позволение. Май ми се събра повече работа тези дни, но това, разбира се, не ме извинява. :oops:

Тези сметки, които обсъждаме, мисля че са нож с две остриета. От една страна банките искат кредита да е колкото се може по-обезпечен и да си получават вноските и лихвите в срок и за целия период, както е отпуснат, а от друга съществува реалната опасност, ако откажат предсрочни частични заличавания накрая да не получат нищо, като изпълнение. Опасност, която в тези времена си е напълно реална. А никоя банка няма желание да прибягва до услугите на съдия-изпълнител, въпреки, че твърдят друго.

Започнахме, обаче, да навлизаме в чисто икономически разсъждения, а това, признавам, не ми е стихията.

Само, за да не изгубим съвсем юридическата нишка: След влизане в сила на новия ГПК банките вече не разчитат и избягват ЗЗ 8)
taen
Младши потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси