начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Питане относно завещание

Казуси за недвижими имоти

Питане относно завещание

Мнениеот nora12 » 12 Фев 2009, 15:35

Свекъра на майка ми (т.е. моя дядо по бащина линия) и завещава една от многото си ниви. Майка ми за съжаление умира преди дядото, сега другите наследници отказват да признаят направеното завещанието и искат да делим и завещаната нива, поради което неможем да разделим доброволно наследствената земя на дядото. Въпроса ми е имат ли право др. наследници да не признават завещанието, консултирах се с двама ваши колеги и те ми казаха, че при съдебна делба съда ще признае завещанието, ноаз не съм много сигурна и за това питам. Благодаря предварително на всички отговорили.
Последна промяна nora12 на 15 Фев 2009, 23:40, променена общо 1 път
nora12
Нов потребител

Re: Питане относно завещание

Мнениеот REVOLUTION » 12 Фев 2009, 15:55

Чл. 20. Завещателното разпореждане не произвежда действие, ако лицето, в полза на което е направено, умре преди завещателя.

Чл. 21. (1) Завещателят може да посочи едно или повече лица, които да придобият наследството или завета, в случай че наследникът или заветникът почине преди него или се откаже от наследството или от завета, или е недостоен да наследява.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 12 Фев 2009, 16:30

Независимо от мнението на адвокатите Ви, обмислете и такъв вариант - завземете по силата на създалата се обстановка имота, теглете им една цветиста ... и чакайте.
То все пак трябва малко усилия, независимо от наследството.
Имайте предвид, че законът урежда нещата на базата на хилядолетни наблюдения и научни анализи, кое-как, така че е трудно да се намери по - правилно решение.
На мястото на Вашите адвокати, бих Ви посъветвал да не влизате в съдебен спор, просто разигравайте максимално и отгалагайте решаването на спора, защото в съда не би следвало да уредят във Ваша полза спора.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 12 Фев 2009, 17:41

Колеги, не изземвайте функциите на Минстерствата по доброто и злото, щото нали се сещате, че за нерегламентирана дейност, пък специално да дърпате човека за опашката.
Има си попове и свещеници за душите на хората, ние адвокатите нито сме дяволи, нито ангели.
Е, разбира се, ако някой толкова иска да се запише в подземното царство, нямам против.
Абе, то било много хубаво да си умрял, бе - цел ден нито едно позвъняване, нито един клиент.
Сега се звъни, отивам да посрещна хората с белите престилки и модерната ризка без ръкави.
Те всеки ден ме придружават, не знам защо.
А, то Фют ме изпревари пак.
ivan_lawyer3
Потребител

Назад към Имотни казуси