- Дата и час: 25 Ное 2024, 09:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дарение на идеална част
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Дарение на идеална част
Материята ми е малко далечна поне като практика и затова моля предварително извинение ако питането ми звучи некомпетентно за юрист, какъвто уж съм Та става въпроса за следното: Съсобственик по една или друга причина (в случая причината е доста гадничка - другия съсобственик владее имота и не го допуска до него човека е на преклонна възраст загубил е всякакво желание да търси правата си-колко нетипично нали и съответно е решил да дари идеалната си част в случая на клиента когото се налага да представлявам, няма наследници дядото съответно проблема от страна на запазената част липсва, но как стоята нещата със съсобственика, аз поне не виждам правна възможност да атакуват сделката но пак казвам доста съм бос в материята
- ppetkov
- Младши потребител
Re: Дарение на идеална част
Няма проблем, щом е чрез дарение или замяна, стига да не е продажба.
- sunrise
- Активен потребител
Може да възникне проблем, но не при дарението, ами след това. Тук гадая, но при описаната фактическа обстановка, нищо чудно съсобственика да предяви 124 от ГПК срещу новия собственик, при наличието на 10 год. придобивна давност. Това е единствената заплаха в случая.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Благодаря Ви за мненията, колеги. Аз също мисля, че единствено възраженията за давностно владение биха била меродавни.
- ppetkov
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|