начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Изнудват ме моля помогнете

Казуси за недвижими имоти

Изнудват ме моля помогнете

Мнениеот asturiana » 03 Дек 2008, 03:16

Преди 4 години подписах договор за залог на апартамента ми.Предварителен договор за полупко продажба на имота. В договора беше записано ,че взимам 2000 евро и в срок на 8 месеца трябва да бъдат върнати. Ако не се върнат трябва да заплатя 4000 евро. Парите бяха върнати и документите останаха в баща ми договора и наториалният акт. Тази година май месец апартаментът беше продаден.
Ноември месец получих призовка , че срещу мен и срещу новата собственичка са заведени дела. Човекът с който съм подписвала договора иска да влезе във бладение на имота. Тъй като твърди, че парите не са върнати. Аз нямам никакъв документ ,че дългът е върнат.
Няма ли някаква давност този договор който сме подписали
И ако се договорим да оттеглят иска как мога да се застраховам ,че след някой месец пак няма да заведът дело.
Какъв документ трябва да ми подпишат ако се споразумеем извън съда.
Предварително ви благодаря!
asturiana
Нов потребител

Re: Изнудват ме моля помогнете

Мнениеот asturiana » 03 Дек 2008, 10:39

Ами ако не съм била коректна по плащането делото биха го завели веднага след като изтекът тези 8 месеца. Нали ? Защо биха чакали 4 години?
Не знам защо възприемате въпроса ми като хленчене. Просто бих искала да ми се изяснят някои неща.Документите ,които получих при плащане на дълга попаднаха в недобросъвестни лица и сега със тях е заведено дело.
asturiana
Нов потребител

Мнениеот donna » 03 Дек 2008, 10:44

Документите по плащане на дълга трябва да са у вас , договор за залог няма как да сте подписали в случая май сте подписали договорна ипотека .
Все пак ако сте ги превели по банков път от банката може да се снабдите с преписи , ако сте плащали на ръка няква разписка трябва да имате .
donna
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 03 Дек 2008, 18:25

Типичен случай на лихварска измама.

Това, което напиша няма да ви е никак приятно. При сключването на какъвто и да е договор се прави консултация с адвокат. За 10-20 лв. щяхте да сте на ясно какво точно подписвате и какви са рисковете за вас. Тогава щяхте да действате по съвсем друг начин. Не сте ли чували, че при даване на пари се подписва разписка. Не коментирам факта, че сте подписали предварителен д-р за покупко-продажба, прикриващ договор за паричен заем с/у лихва и то при крайно неизгодни за вас клаузи. Най-вероятно сте давали парите на ръка и никъде не е отбелязано, че сте ги платили.

Има една поговорка - Каквото сам си причини човек, никой друг не може да му го причини.
както и...
Който плаща зле - плаща два пъти

Зная, че ще наемете колега, който да ви защитава по делото и ще му платите съответния хонорар. Изглеждате интелигентен човек. Чудя се как сте се прекарали толкова лесно с този договор. Вземете всички документи и търсете колега. Нещата са сериозни. Потърсете възможност да сезирате и надлежните органи, тъй като скоро ще започнете да получавате заплахи.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот donna » 03 Дек 2008, 19:14

DEKAH ,ако въобще има документи , имаше една дето заради заем беше си продала беше скл. договор за пордажба /като на устна уговорка и бяха обещали ,че после като си плати щели да и го върнат , помислите си за обратно изкупуване в гражданското право допустимо ли е и мармалада е пълен /, викам и де са книжата бе барем по заема ,тя ми разказа как дошли и и ги взели имаше и свидетели ...Я ми кажи кое как да докажа нещата имха малко светлина в тунела .... , ,обясних и мин. шанс , но тя се отказа при такъв минимум , после дойде да реве ...щото междувременно оня и обещал ,че ще го върне /въпреки ,че и обясних /пък го продал ...
Можеше да мине като крайна нужда имота бе продаден по данъчна оценка .
Има много наивни хора и хора поставени в такова положение ,че са съгласни за момента на всичко за да избегнат някво неблагоприятно за тях събитие .
После обаче става страшно ...съжелявам за случилото се ,но в съда всичко се доказва !
donna
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 03 Дек 2008, 19:20

Да не говорим, че вече освен хватки да се "лапне" имота се подписват и запис на заповед. Идва им като гръм от ясно небе. За 4000 лв няма апартамент и дължиш 2 пъти по толкова.

Хора... ходете при адвокати.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот bstopov » 04 Дек 2008, 13:24

Абе тия хора са луди - 20 години вече сигурно всеки божи ден се говори за такива елементарни измами и пак продължават да се набутват. Оня ден идва един, дето подписал предварителен договор за покупка на къща, и ми вика - продавачката ме изнудва, иска ми още пари за местото, а сме се разбрали. Като му гледам предварителния - ами то ясно като бял ден пише КЪЩА, никъде не се коментира местото под нея! А се е задължил да плати цена като за двете!
И тогава за кво ми го носиш тоя договор?!
Та и тези тук, питащите, същите....
bstopov
Младши потребител

Мнениеот asturiana » 04 Дек 2008, 14:30

Благодаря ви много декан!
Нещото ,което не разбирам е защо ако има изрична клауза в договора, че ако не бъде върнат дългът от 2000 евро Трябва да заплатя 4000евро. Има ли право да предявява претенции към имота. Договора е предварителен договор за покупко продажба. Иоже ли да вземе имота с този договор?
Не би ли трябвало да се върнат само парите с лихва например
asturiana
Нов потребител

Мнениеот shany83 » 05 Дек 2008, 15:19

Договор за залог на апартамент??такъв договор не може да има,А предварителния договор за покупко-продажба на имот не прехвърля права...не можах да разбера, Вие от кого сте взели на заем 2000 евро,като този договор,който е за паричен заем,като обезпечение е включен имота-т.е. учредена договорна ипотека,това ли е?Ако е имало ипотека-тя не е заличена след издължаването?Има ли вписване,някакво,на което и да е от обстоятелствата по договора?Много е важно как точно е формулиран Договора и кой го е писал.А относно това,че нямате никакви документи за платен дълг-лошо,много лошо,за такава сума??как не сте поискали разписка поне.
Относно давността:С изтичане на тригодишна давност се погасяват: вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор;а общата давност си е 5г.
shany83
Потребител

Мнениеот marconi » 06 Дек 2008, 14:21

от asturiana на 03 Дек 2008, 02:16
Преди 4 години подписах договор за залог на апартамента ми.
от asturiana на 03 Дек 2008, 09:39
Ами ако не съм била коректна по плащането делото биха го завели веднага след като изтекът тези 8 месеца. Нали ?
от asturiana на 04 Дек 2008, 13:30
Благодаря ви много декан!
Нещото ,което не разбирам е защо ако има изрична клауза в договора, че ако не бъде върнат дългът от 2000 евро Трябва да заплатя 4000евро. Има ли право да предявява претенции към имота. Договора е предварителен договор за покупко продажба.

Разказвате неща , които взаимно се изключват, поне според мене!...
Един път- "залог на апартамента" /предполага се ипотека, защото понятието,което Вие употребявате не съществува.
Втори път - че договора е предварителен договор за покупко-продажба.
Защо не изясните поне какво пише в исковата молба в края , след " МОЛЯ.......................?
В случай , че договорът е предварителен договор за покупко -продажба , предполагам, че се търси обявяването му за окончателен. И тъй като документите за дадените Ви суми са у тях-спасение нямате.
Разсъжденията Ви от asturiana на 03 Дек 2008, 09:39
Ами ако не съм била коректна по плащането делото биха го завели веднага след като изтекът тези 8 месеца. Нали ?
са абсолютно безпочвени, защото за тях /в тяхна полза се трупат и лихви ,така че и аз да съм ще изчаквам до последния момент.
Съветвам Ви да вземете договора и исковата молба с приложенията и да прокоментирате с адвокат ситуацията, защото при Вашите обяснения нищо категорично не може да се каже. Считам, че губите ценно време в празни приказки по форумите.
marconi
Нов потребител

Мнениеот asturiana » 10 Дек 2008, 22:55

Благодаря ви много за отговорите. Разбира се , че имам адвокат , но проблемът е че общуваме само по телефона и ми се струва малко несериозен. Пуснах темата в форума за да мога да се образовам малко. Също така исках да чуя и други мнения по въпроса. Проблемът е че договорът също ми беше преразказан по телефона и незнам какво точно пише в него.
asturiana
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 11 Дек 2008, 11:14

Това за сефте чувам:Договор и адвокат по телефона!
КЩак подписахте договора по телефона и как наехте адвокат пак от там?
Нещо май се опитвате да ни залъгвате ?
Що се отнася до образоването по проблема Ви, лошо няма, но ще са Ви необходими поне 6 г. само за да завършите право и много,ама наистина много четене. :wink: Няма как да се обясни в пет изречения.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 11 Дек 2008, 11:16

Абе тия хора не знаят какво питат....

Договор, телефон... дрън дрън дрън.

С документите ПРИ АДВОКАТ. СПЕШНО! ВЕДНАГА!
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 11 Дек 2008, 11:32

Ужас!Аз също не мога да разбера подобни действия!Онзи ден разубеждавах един човек с часове да не взима подобен заем от лихвар.Не ще да тегли от банка , защото ако се случи нещо ще му вземат имота.Абе човече , ти ако не върнеш парите все ще ти вземат имота , ама поне банката действа според закона , може да се защитиш , а лихваря не само ще ти вземе имота , ами и парите , че накрая и бой ще ядеш........лихвата няма да я споменавам.Не остана доволен тоя човек от мене и не знам какво е направил като си е тръгнал.Хората обаче не искат да проумеят вината си и глупоста си.Не завиждам на колегата , който ще поеме случая , защото ако не успее да направи нещо(в немалко казуси това се получава напрактика) , тия същите глупендери ще го посочат с пръст за единствен виновник за случилото се.Така де , по-лесно се заспива вечер като си кажеш-"Глей мама му стара , тоя адвокат некъдърен ми взе парите и ме опропасти"!
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Имотни казуси