Здравейте,
Имам нужда от Вашето компетентно мнение. Искам да ми се издаде Удостоверение за тежести, но няколко пъти ме връщат от Нотариата заради непопълнено правилно заявлние. Бихте ли ме насочили как точно се попълва като Ви дам нужната информация. Става въпрос за проверка на земя. През 1996г е придобита от Петър, след това 1/3 част от земята е продадена на Иван през 2004 . През същата година Петър и Иван продават цялата земя на Стоян. През 2005 Стоян учредява право на строеж на строит. фирма. През 2006 Стоян прехвърля 80% от земята на строителната фирма . След това строит. фирма разпределя собствеността на земята на база апартаментите т.е. ние получаваме 1.11% от земята. Как да попълня заявлението,кои лица трябва да напиша като собственици на земята че да ми извадят това удостоверение за 10 год. назад.
Предварително благодаря за съдействието.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 09:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спешно:удостоверения за тежести
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Спешно:удостоверения за тежести
Аз съм ФЛ и не работя със брокер. Затова се обръщам за помощ.
- arkadas
- Нов потребител
Има и други начини да получите помощ
- dishel
- Нов потребител
arkadas написа:Здравейте,
Имам нужда от Вашето компетентно мнение. Искам да ми се издаде Удостоверение за тежести, но няколко пъти ме връщат от Нотариата заради непопълнено правилно заявлние. Бихте ли ме насочили как точно се попълва като Ви дам нужната информация. Става въпрос за проверка на земя. През 1996г е придобита от Петър, след това 1/3 част от земята е продадена на Иван през 2004 . През същата година Петър и Иван продават цялата земя на Стоян. През 2005 Стоян учредява право на строеж на строит. фирма. През 2006 Стоян прехвърля 80% от земята на строителната фирма . След това строит. фирма разпределя собствеността на земята на база апартаментите т.е. ние получаваме 1.11% от земята. Как да попълня заявлението,кои лица трябва да напиша като собственици на земята че да ми извадят това удостоверение за 10 год. назад.
Предварително благодаря за съдействието.
Здравейте!
От цитираното разбирам, че към момента собственици на земята са Стоян и строителната фирма /същата, при условие, че все още никому не е прехвърлила собственост върху земята/. Така в заявлението като собственици описвате именно тях.
п.п. Ще Ви дам един безплатен съвет - дайте някой лев в повече и отделно си пуснете проверка за наличните вписвания и по ЕГН на Петър и Иван /независимо от фактът, че двамата вече не са собственици/. Даже може за тях да поискате само т.нар. "екранна справка".
Успех!
-
ianeva - Потребител
Благодаря за съвета,
Но след като Стоян е придобил собствеността през 2004 (През същата година Петър и Иван продават цялата земя на Стоян) не трябва ли да все впишат в заявлението и ЕГН-та на Петър и Иван(те също са собственици през 2004).
Или след като съм представила нотариалните актове от 1996 до 2006 и съм вписала ЕГН -та само на настоящите собственици на земята, СЪДИИТЕ сами ще впишат историята на имота за 10 год. назад.
Каква е практиката. Моля помогнете.
Благодаря.
Но след като Стоян е придобил собствеността през 2004 (През същата година Петър и Иван продават цялата земя на Стоян) не трябва ли да все впишат в заявлението и ЕГН-та на Петър и Иван(те също са собственици през 2004).
Или след като съм представила нотариалните актове от 1996 до 2006 и съм вписала ЕГН -та само на настоящите собственици на земята, СЪДИИТЕ сами ще впишат историята на имота за 10 год. назад.
Каква е практиката. Моля помогнете.
Благодаря.
- arkadas
- Нов потребител
Пък може и с извлечение от партидите да си направите:
До Длъжностните лица,
в Служба по вписванията,
гр.
ЗАЯВЛЕНИЕ
от
ОцеткаЧеснова Киселинчева,
ЕГН
Относно: Издаване на извлечение от имотна партида на основание чл.93,ал.1., във връзка с чл.58б,ал.3,т.3 от ЗКИР
Уважаеми госпожи и господа от Служба по вписванията, гр. жожожожо ,
С настоящето заявление искам да упражня правото си на свободен достъп до имотния регистър, като заявя желанието си да получа извлечение от имотните партиди на следните лица:
- Оцетка Чеснова Киселинчева , ЕГН 9;
-Трендафил Шипков ,ЕГН ;
-Хулиган Кучков , ЕГН .
На основание чл.6,ал.3 от Тарифата за държавни такси прилагана от Агенция по вписванията прилагам вносни бележки за внесени такси.
гр.
с уважение,
0.0.2008 г.
До Длъжностните лица,
в Служба по вписванията,
гр.
ЗАЯВЛЕНИЕ
от
ОцеткаЧеснова Киселинчева,
ЕГН
Относно: Издаване на извлечение от имотна партида на основание чл.93,ал.1., във връзка с чл.58б,ал.3,т.3 от ЗКИР
Уважаеми госпожи и господа от Служба по вписванията, гр. жожожожо ,
С настоящето заявление искам да упражня правото си на свободен достъп до имотния регистър, като заявя желанието си да получа извлечение от имотните партиди на следните лица:
- Оцетка Чеснова Киселинчева , ЕГН 9;
-Трендафил Шипков ,ЕГН ;
-Хулиган Кучков , ЕГН .
На основание чл.6,ал.3 от Тарифата за държавни такси прилагана от Агенция по вписванията прилагам вносни бележки за внесени такси.
гр.
с уважение,
0.0.2008 г.
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|