На 30 сантиметра от къщата, в която живея има изграден трафопост, който граничи ицяло с една от стените на къщата. Вече 30 години благодарение на него имаме страхотна влага. Имам ли шансове и към кого трябва да се обърна за да отстранят трафопоста? Не е ли незаконно построяването му на такова разстояние от сградата?
Благодаря Ви!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 09:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трафопост-отстраняване
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Трафопост-отстраняване
Ние имаме сходен проблем. Имаме реституиран имот и в двора на разстояние от около 2 м. от къщата има изграден трафопост. Водено е дело и съдът постановява, че трафопостът е незаконно построен. Към настоящият момент имаме договор за наем с НЕК , тъй като трафопостът е в частен имот. Но на основание съдебното решение няма пречка да бъде отстранен трафопоста. В момента съдебното решение не е пред мен, за да видя самото правон основание. pst написа:
> не мисля,че имате някакви шансове.
> не мисля,че имате някакви шансове.
- newi
mislya che imate shans, taka che jalete! ako ne se lyja v Zakona za ustrioistvo na teritoriyata ima tochno opredeleni razstoyaniyata za takiva zastroyavaniya.
- miss pravo
А, случайно да сте наясно с "промяна предназначение на жилище в офис" - така е писала общината в свое Предписание (без печат). Иска проекти на сградата (а тя е от 60-та година),проект архитектурен и конструктивен на апартамента - а той не е променян + експертиза и заверка от контрол по строителството към общината. Редно ли е. Просто недоумявам при положение, че офиса работи от 1 1/2 година????
- еla
RE:newi - НЕЗАКОНЕН ТРАФОПОСТ
Здравейте Newi,
видях, че имаме почти аналогичен проблем - до къде стигнахте във Вашия правен спор с ЕРП отн. незаконния трафопост ?
благодаря предварително ))
видях, че имаме почти аналогичен проблем - до къде стигнахте във Вашия правен спор с ЕРП отн. незаконния трафопост ?
благодаря предварително ))
- potrebitel
- Потребител
Здравейте, имам проблем с трафопост, който го дели 1 стена от спалнята ми...Има ли начин това нещо да се махне. Някой ако е успял да се справи с такъв проблем моля да сподели.
- inna13
- Нов потребител
Няма много надежди при такава ситуация, ако трафопоста се строи сега добре, но ако е в заварено положение Още повече в някои случаи трафопоста предхожда строителството на сградата.
Аз, лично си блъсках главата с подобна история, да кофти е да на една стена от спалнята ти, ама ако се махне може да няма къде да отиде, а всички искаме ток, нали!
Аз, лично си блъсках главата с подобна история, да кофти е да на една стена от спалнята ти, ама ако се махне може да няма къде да отиде, а всички искаме ток, нали!
- laridii
- Потребител
по ЗУТ отстоянията са 3м., но вижте чл 62, 63 от Закона за енергетиката.
Но въпреки всичко нещо ми се върти в главата от допълнителните разпоредби на ЗУТ, параграф № ..., където ставаше дума за завареното положение.
Но въпреки всичко нещо ми се върти в главата от допълнителните разпоредби на ЗУТ, параграф № ..., където ставаше дума за завареното положение.
- laridii
- Потребител
Благодаря. Ще проверия
- inna13
- Нов потребител
В населените места трансформаторните постове за битови и обществени нужди се изграждат:
1. като самостоятелни постройки в свободни площи, незастроени терени или пристроени до сгради;
2. комбинирани с павилиони за различни цели;
3. вградени в обществени сгради (административни, търговски, болници и др.);
4. вградени в жилищни сгради с осигуряване на изолация от шум и вибрации.
(2) Трансформаторните постове се изграждат надземно, подземно или смесено (полуподземно).
1. като самостоятелни постройки в свободни площи, незастроени терени или пристроени до сгради;
2. комбинирани с павилиони за различни цели;
3. вградени в обществени сгради (административни, търговски, болници и др.);
4. вградени в жилищни сгради с осигуряване на изолация от шум и вибрации.
(2) Трансформаторните постове се изграждат надземно, подземно или смесено (полуподземно).
Правило на форума : "Ако искате да Ви се помогне, помогнете и Вие:..."
-
don_juan - Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|