начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Предварителен договор за строителство

Казуси за недвижими имоти

Предварителен договор за строителство

Мнениеот mmmns » 04 Ное 2008, 12:45

Сключен предварителен договор за строителство /незаверен нотариално/ със строителна фирма , в който има клауза "прехвърлянето на собствеността след приключване на строителните дейности". Оказва се , че строителната фирма е съкооператор в ЖСК. Въпросът ми е дали изобщо фирмата е имала право да сключи този предварителен договор и дали след подписването на акт 15 /който според ЗУТ е финала на строителните дейности/ може да се изисква подписване на нотариален акт.
Благодаря предварително
mmmns
Нов потребител

Re: Предварителен договор за строителство

Мнениеот mmmns » 04 Ное 2008, 14:11

Първо да се извиня за "кашата" :(
Имам ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР ЗА СТРОИТЕЛСТВО, по тази причина питам дали фирмата има право тъй като възложител е ЖСК , а не фирмата строител.
Възложител: Иван, Стоян , "А" ООД /примерно/, които учредяват ЖСК
Строител: "А"ООД
mmmns
Нов потребител

Мнениеот mmmns » 04 Ное 2008, 16:58

Проблемът е , че те ми отказват и достъп до документацията /учтиво/. Не искам да заведа дело, изисквайки тази документация да ми бъде предоставена и впоследствие да разбера , че нямам опорни точки. Искаше ми се преди това някой да ми даде някаква увереност :cry: . Благодаря все пак за отговорите
mmmns
Нов потребител

Мнениеот Melly » 04 Ное 2008, 17:23

Възниква въпросът, Вие в какво качество задавате въпроса? -
Първо:
Като страна по договора, но тогава кой и как ще Ви откаже възможността да следите документацията :roll:
или
Второ:
Като трето, външно на това правоотношение лице? - но, в този случай не е налице правен интерес да водите какъвто и да е процес.

Съветът ми е:
Не си губете времето по форуми!

Потърсете адвокат!
От съдържанието на договора ще следва вида защита, която ще може да претендирате.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Trapped » 06 Ное 2008, 19:05

Принципно няма нищо странно в това ЖСК-то да е възложител, а строителната фирма да е изпълнител. Ако строителната фирма е съкооператор в ЖСК - ок, лошо е ако не е, защото доколкото разбирам договорът Ви е със строителя. Не става ясно кое как е, така че наистина - при адвокат. И задължително при адвокат, че какви случаи има с ЖСК - юристи с десетилетен опит седят и се чудят как може да се забърка такава каша.
http://www.lawsbg.com
Аватар
Trapped
Потребител

Назад към Имотни казуси