начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

изнудват ме с фалшиво пълномощно

Казуси за недвижими имоти

Re: изнудват ме с фалшиво пълномощно

Мнениеот berbo » 13 Окт 2008, 17:54

не можете ли просто да поискате налагане на възбрана за продажба на имотите
berbo
Младши потребител

Мнениеот dboyanov » 13 Окт 2008, 18:10

можеш да опиташ следното
обезпечителна заповед с искане за възбрана върху собствените ти имоти/държавна такса - 25 лв/подадена от трето лице, съда ти определя месечен срок за предявяване на иск и налага обезпечителна мярка. като основание можеш да ползваш някакъв вид предварителен договор за продажба на тези имоти, по които фиктивен купувач да е твой близък роднина
dboyanov
Нов потребител

Мнениеот mirela505 » 13 Окт 2008, 19:10

Ако си направя фиктивен предварителен договор за продажба на имотите на майка ми и тя като заинтересовано трето лице подаде молба до съда за налагане на обезпечителна мярка-възбрана за продажба на имотите,тя вписва ли се в служба по вписванията и ако при сделката с фалшивото пълномощно не се изкара справка от служба по вписванията за вещни тежести, както става понякога и тогава по какъв начин ще осуетя сделката...и съда за какъв срок може да наложи възбрана?
mirela505
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 14 Окт 2008, 10:03

Има начин! първо ,като човек не си дава образци от подписа на ляво и дясно.
Тук ,това ,което са Ви посочили 99% от него не Ви върши работа. За нотариусите в Бургас и Несебър, Ви гарантирам , че писмата няма да имат никакво значение./От собствен опит./
Това за съда , дето пък да Ви издаде документ, с който пък да отидете в Общината и да забраните друг да получава оценка вместо Вас , в какво производство става?
Дори и да прехвърлите на майка си част от имуществото , няма да са необходими и нейните подписи , при:дарение, замяна , договор за издръжка и гледане. Тоест, ако целта му е не да Ви придобие възмездно имотите , а да Ви нарани психически , не върши никаква работа.
От март тази година, при упълномощаването за разпореждане с недвижим имот , освен подписа се изисква и собственоръчно изписване на имената Ви в пълномощното. Това определено е затруднение за фалшифициране. Освен това, нещо , което ни учеше покойния проф.Цеков-подписвайте се буквено, а не символно.
Дано да съм Ви от полза, мисля обаче, че преескпонирате проблема. Като знаете за фалшивото пълномщно, защо не сте уведомили прокуратурата? :roll: Има едно престъпленийце , дето му викат недоносителство.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот mirela505 » 14 Окт 2008, 18:48

Докато четях написаното от вас,sunrise,останах с впечатлението че сте се сблъсквали с подобен проблем.Аз знам от моя адвокат за изменението в закона,че вече освен подписа се изисква и изписване собственоръчно на трите имена.Това изменение било прието точно заради фалшиви пълномощни.Но в моя случай когато живееш няколко години с един човек, няма начин той да няма образци от почерка и подписа ти...не съм ги раздавала наляво-надясно,но съм подписвала документи,всеки го прави.Разбира се че съм уведомила полицията,пуснах жалба за физически тормоз,заплахи и те му написаха предупредителен протокол.Когато им обясних за пълномощното те казаха,че това било от компетенцията на икономическа полиция,но трябвало да имам доказателства за това, а не само голи думи.Най-страшното знаеш ли кое е - че всичко написано в полицията и прокуратурата визира конкретния човек, т.е. така още повече ще се озлоби и ще накара друг да го направи от негово име,а нали уж искам да си запазя собствеността?Направо звучи невероятно,че няма начин...
mirela505
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Окт 2008, 08:54

Сменете си личната карта, за да не Ви използват оригиналните данни.
Бъдете спокойни, при една фалшива продажба, трябва да Ви отстранят от имота; това става само чрез съдебна заповед - тогава ще посочите фалшивите данни.
Второто е да депозирате в прокуратурата искане за привличане под отговорност на въпросното лице, като изложите заплахите му. Едни писмени обяснения в полицията ще го стреснат.
Никой не е застрахован от измами, затова не можете да действате кой знае колко изпреварващо.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 15 Окт 2008, 10:17

:roll: Това със смяната на л.к. и други, не е особено полезно...
Имам клиент/ те май станаха доста с идентични проблеми, но този е направо фрапантен случай/- имота му е продаден с л.к., съдържаща неговите данни, оооооообаче снимката е на измамника. :shock: а клиента никога не е губил док. за самоличност...Без майтап, добре че нотариуса направил копие...Ако до скоро се ползваше неистински документ за сделки, сега стават виртуози в изпълненията.
Дават се копия от документи за самоличност на толкова места :evil: , информация се купува... направо могат да ви се изправят косите от неприятности....
По принцип съм оптимист, но в такива случаи конкретно... :?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jiji2 » 19 Окт 2008, 00:51

Не обръщайте внимание на последния отговор - няма как да се филтрират мнения, изказани от хора с объркано мислене!!!
jiji2
Потребител

Мнениеот jiji2 » 19 Окт 2008, 01:10

Колкото до "фалшивото пълномощно"- смятам, че няма такова, а само ви плашат... Дори и да се предположи, че има пълномощно, остава да се надявате, че не отговаря на новите изисквания. Освен това - към него задължително трябва да има и декларициите, които също да са изписани с вашето име и подпис и да са нотариално заверени.... Много подписи ще трябва да фалшифицира и нотариуса да заверява... Като се прибави изискването и за точно описание в пълномощното на имотите... Не мисля, че вече е толкова просто да се прави фалшиво пълномощно, колкото го описвате. Що се отнася до нотариусите - те имат входящ и изходящ регистър... Длъжни да са имат, а ако няма - изпратете им уведомлението по пощата с обратна разписка. Така ще можете да доказвате, че сте ги уведимили, а те пък - че са направили сделка въпреки това, за което носят отговорност. С подобно уведомление уведомете и съответната Служба по вписванията - писмено с обратна разписка с екземпляр и за вас - ДА НЕ ВПИСВАТ НИКАКВИ СДЕЛКИ ИЗВЪРШЕНИ ОТ ВАШ ПЪЛНОМОЩНИК. Направете при нотариус "ОТТЕГЛЯНЕ от всички лица НЕ ВСИЧКИ ПРАВА на разпореждане ПО ОТНОШЕНИЕ на всички ВАШИ ИМОТИ , независимо от начина, по който са придобити тези права". Копие от това нотариално оттегляне изпратете с нотариална покана до него, и можете да го приложите към уведомлението до нотариусите по местонахождение на имотите и до Службите по вписвания, както и до съответната община и служба по кадастъра. В уведомлението (писмено с обратна разписка с екземпляр за вас) до Общината и кадастъра поискайте това да бъде отразено по партидата на имотите Ви с уведомяване, че ако общината и кадастъра издадат документи за вашите имоти на пълномощник - ще им търсите отговорност...
Смятам, че няма нужда да прехвърляте нищо на никого. Ако са тръгнали да правят фалшиви пълномощни, ще ги направят и от името на майка ви или на трето лице, ако знаят, че сделката е фиктивна (което е вероятно при отношенията, в които сте били).
jiji2
Потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси