начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

изнудват ме с фалшиво пълномощно

Казуси за недвижими имоти

изнудват ме с фалшиво пълномощно

Мнениеот mirela505 » 11 Окт 2008, 10:16

Бившият ми приятел,с който нямам брак ме заплашва че ще си прехвърли всичките ми имоти с фалшиво пълномощно на негово име издадено от негов познат софийски нотариус без аз да разбера.Възможно ли е това? Знам,че вече се е сдобил по този начин с чужд автомобил,но за недвижими имоти...Адвокатите с които говорих ми казаха,че такива измами ставали, но да знаеш предварително и да не можеш нищо да направиш...има данните от личната ми карта и образци от почерка ми и подписа ми,живяли сме 2 години заедно.При нотариусите които са изповядали сделките с имотите съм дала предупредителни писма,но те ми казаха,че нямали особена стойност като доказателство и да не разчитам на това.Има ли някой начетен човек да ми каже какво да правя,мога ли да се предпазя....
mirela505
Младши потребител

Re: изнудват ме с фалшиво пълномощно

Мнениеот mirela505 » 11 Окт 2008, 10:34

аз вече съм ходила при двама адвокати за консултация и те вдигат ръце, а нотариусите ми казаха,че трябва да си търся правата по съдебен ред.Не ми трябват глупави решения-прехвърли имотите си на друг,отиди в полицията и избягай в чужбина.Ако има някакво решение естествено не го искам за без пари,готова съм да дойда да говоря на място
mirela505
Младши потребител

Мнениеот zzzzz » 11 Окт 2008, 10:49

А виждали ли сте това пълномощно? Ако да- то тогава нещата много лесно се решават. Или, поне да знаете кой е познатия нотариус, дето върши такива услуги?
zzzzz
Потребител

Мнениеот mirela505 » 11 Окт 2008, 11:11

Знам,че това е софийски нотариус,който срещу 5000лв.изготвя фалшиво пълномощно за разпореждане с автомобил,има такова издадено, познавам потърпевшата,но не знам кой е нотариуса.За каква сума ще направи пълномощно за прехвърляне на права върху недвижим имот не знам, по-важното е че това е напълно реално и е много страшно да няма начин да се защитиш
mirela505
Младши потребител

Мнениеот zzzzz » 11 Окт 2008, 11:37

Ще помисля и ще ви отговоря, трябва да има начин. Местонахождението на имота къде е? Също така, казахте че ви изнудва- за какво и по какъв начин го прави?
zzzzz
Потребител

Мнениеот Гост. » 11 Окт 2008, 13:05

Стига! Начин има!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ssvetlana » 11 Окт 2008, 14:37

Смятам, че може да защитите имота си, като учредите ипотека в полза на ваш близък. Никой няма да тръгне да продава чужд имот, който е ипотекиран.
ssvetlana
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 11 Окт 2008, 14:45

МДА...... ипотека, дългосрочен наем, разпоредителна сделка- не това Е начина.
И питащата не иска вещни гимнастики... :lol:

п.п. само аз ли прочитам онова, което прозира...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот zzzzz » 11 Окт 2008, 16:26

С риск да ми се изсмеете предлагам един от възможните варианти, които не почиват, обаче, на някакво правно основание. Предлагам собственичката на имота/ите да отправи писмено изявление пред всички нотариуси към съответния РС по местонахождението на имота, че разпоредителна сделка с имота ще извършва лично. Всякакви пълномощни, представени от лица след датата на изявлението да се считат за оттеглени.
Мислех си и с нотариална покана пред нотариус въпросният "пълномощник" да бъде известен, че собственичката не желае той да извършва каквито и да било действия от нейно име и за нейна сметка, но това пък съвсем няма как да стане.
zzzzz
Потребител

Мнениеот zzzzz » 11 Окт 2008, 17:00

Колега, ако сте такъв, защо просто не примете, че това е чисто теоретичен казус, обсъждан между колеги, един от многото. Не е задължително непременно да става въпрос за безплатна консултация. А и тази консултация, така или иначе, не може да се приложи от питащата без адвокат. Едва ли изказания съвет може да се материализира без помощ от адвокат.
zzzzz
Потребител

Мнениеот mirela505 » 11 Окт 2008, 21:11

Благодаря за всички мнения,готова съм да направя всякакви гимнастики за да запазя имотите си,те са в района на Несебър и Бургас.До двамата нотариуси в Несебър съм подала писмени изявления,че сделките с тези имоти ще извършвам лично,но те просто ги сложиха в чекмеджетата и ми обясниха,че няма нито гаранция че ще ме запомнят, нито ако дойде някой с пълномощно ще се осъмнят, че тези писма нямали никаква доказателствена стойност и дори не ги архивират-не ми дадоха дори входящ номер,нямало как да ги входират.
mirela505
Младши потребител

Мнениеот mirela505 » 11 Окт 2008, 21:22

Това с нотариалната покана е добра идея,но тя ще важи само спрямо него,тогава пълномощното може да бъде издадено на името на друг и аз пак оставам с празни ръце,мислех си да напиша в прокуратурата за заплахите и да го извикат да го предупредят с протокол,но пак ще направи пълномощното на името на друг.Колкото до въпроса с какво ме изнудва-наранена му е мъжката гордост и иска да се върна при него,навярно ви звучи детинско, но човек прави най-големите глупости,когато е влюбен.
mirela505
Младши потребител

Мнениеот drill » 11 Окт 2008, 22:35

Прехвърли имотите на майка си! Или на баща си!
Дори не целите, а части от тях. Така ще са нужни два подписа за прехвърлянето на трети човек!
drill
Младши потребител

Мнениеот mirela505 » 12 Окт 2008, 09:17

Това което ми предлагаш да прехвърля част от имота на майка ми е много тарикатско и макар,че ще ми коства много време по изкарване на кадастрални скици, данъчни оценки и др. ако не намеря друго решение, ще го направя.Не че пак не е възможно да си направи пълномощно за двете, но е много по-трудно и рисковано.Ужасно много ти благодаря,Drill
mirela505
Младши потребител

Мнениеот zzzzz » 12 Окт 2008, 12:36

Е да, чрез прехвърлянето на имотите почти няма риск да реализират престъпните си идеи. По-скоро са такива, отколкото емоционални. Още повече, че е придобил автомобил по същия начин от друга жена. И в нея ли е бил влюбен?
zzzzz
Потребител

Мнениеот mirela505 » 12 Окт 2008, 18:55

Да, права сте че това са престъпни намерения, които само чакат повод за реализация.Но е вярно също че когато човек е изоставен и в пристъп на отчаяние може да извърши страшни неща-дори убийство,колко такива има от ревност.Искаше ми се да има по-лесен начин за предпазване,но ...все пак имам решение и това е супер.
mirela505
Младши потребител

Мнениеот helene » 12 Окт 2008, 19:40

Мога да добавя само, че е добре да се уведомят данъчните служби по местонахождението на имотите да не издават данъчни оценки. Без данъчна оценка сделка не може да има.
helene
Потребител

Мнениеот zzzzz » 12 Окт 2008, 19:52

Това е най-удачния вариант+кадастъра, ако не ви се правят вещните гимнастики!
zzzzz
Потребител

Мнениеот mirela505 » 12 Окт 2008, 22:32

Данъчната служба по местонахождение на имота може ли да откаже да даде данъчна оценка на лице с пълномощно, дори аз лично да отида и да ги помоля,те на какво правно основание ще откажат да издадат данъчна оценка на лице с нужните документи?А и в кадастъра да подам молба за това, мислите ли че някой ще ми обърне внимание.Струва ми се прекалено лесно за да е истина...но пък си струва да опитам.
mirela505
Младши потребител

Мнениеот mirela505 » 13 Окт 2008, 14:23

Днес ходих в данъчното и говорих с началника на данъчната служба и той ми каза, че само с решение от съда може да се иска издаване на данъчна оценка лично,отиваш в съда, подаваш молба и с решението се връщаш в данъчното, но и с това решение всеки който има познат в данъчното може да го заобиколи и да издаде оценка на имота, с две думи ми каза,че няма защита от тяхна страна.Говорих и с една адвокатка и според нея ако загубя имотите после мога да си ги търся по съдебен ред.Било ходене по мъките, особено ако имота е продаден на трето лице, иск и срещу него...отчаяна съм,няма ли начин????
mirela505
Младши потребител

Следваща

Назад към Имотни казуси