Моля форума за помощ за избор на адвокат ,ако ми се налага такъв!
През 1968г.родителите ми закупуват имот .Всичко е по закон.Скици,НА ,данъци,такси.През 1997г.майка ми го ПРОДАВА на мене със същите документи пред община и съд.През една слънчева вечер в неделя на 2003г. се установява ,че НА не е валиден.Земята е ОБЩИНСКА.Сега трябвало да се обяви на търг и аз да кандидатствам за нейното закупуване.Това са 40 г.през,които никой не ми е казал,че нямаме нищо.Тъй като е в провинция /моля да не се обиждате/,но там срастването адвокати-община е голямо,моля за адвокат,който ще може да ми помогне за този си един вид рекет от държавата.От моя си гледна точка - аз считам,че трябва да се търси човека и съдът,които са разрешили продажбата като законна през 1968г.,а не да ме лишават мене от нещо за което законно ми е разрешено да закупя и аз и родителите ми с всички необходими такси и документи.
От 2003г.до сега се въртя в омагьосан кръг.Майка ми почина 1999г.Трябвало да закупя земя в землището да я заменя или да се явя на търг.Това е становището на тази община и тези адвокати от ТОЗИ град.
Благодаря!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 09:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
50 годишен НА
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: 50 годишен НА
devina написа:... срастването адвокати-община е голямо...
Аз лично за първи път чувам за такова "чудо на природата" ...
Адвокат да защитава общината (предполагам това имате предвид), вместо да защити правата на клиента си ... ... няма никаква логика от където и да го погледнеш ...
А не сте ли се замисляли, че колегата, който Ви е консултирал просто на база документите и закона е стигнал до неудовлетворяващ Ви извод ... какъв е смисъла да защитава общината (какво би получил от нея), вместо ако наистина имате право да Ви поеме нещата и да си изкара някой лев ...
А конкретно по казуса Ви - без да се видят документите няма как да се даде становище ... (колкото и банално да се е превърнало това изречение като отговор) ... Освен това все си мисля, че щом колегите, които са ги видели са Ви казали, че това е положението, то който и друг да се заеме пак би достигнал до същия извод ...
... и все пак може пък да имате право ...
- inspectora
- Активен потребител
Земята земеделска ли е?
Минали са повече от десет години, в които Вие сте добросъвестен купувач, съответно майка Ви.
Не може да Ви се попречи на собстевонстта. Един съвет - заведете дело срещу общината, като искайте от съда да Ви признае за собственик. Впишете исковата молба, за да не може да се проведе търг.
Минали са повече от десет години, в които Вие сте добросъвестен купувач, съответно майка Ви.
Не може да Ви се попречи на собстевонстта. Един съвет - заведете дело срещу общината, като искайте от съда да Ви признае за собственик. Впишете исковата молба, за да не може да се проведе търг.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Информацията, която подавате е твръде неясна и непълна. Да не би на вашите родители да е отстъпено само право на строеж, но да не е продаван терена - това е обичайния случай в застрояването на градовете прз социализма. Трябва да е ясно какво пише в първия НА - при придобиване на имота от родители ви, във вашия НА и много други неща. Потърсете компетентен областта на вещното право колега - най-добре от близкия ви областен град. Както ви казаха и колегите, не би могло да има срастване между адвокатура и община, но е възможно наличните в града ви адвокати да се малко и не твърде вещи по тези дела.
- blossom
- Потребител
devina написа:Моля форума за помощ за избор на адвокат ,ако ми се налага такъв!
А ако все пак решите да споделите кой е
ТОЗИ град.
Благодаря!
... е възможно да Ви насочим към конкретен колега..
УСПЕХ!
- p_n_n
- Потребител
devina написа:Благодаря на всички за отговорите!Направо ми кажете адвокат.Всички сте прави в твърденията си,за които аз нямам вина,че съм "на пътя".Първичният НА е от 1959г.Тогава е построена и къщата.Е,може ли този СЪВЕТ да прибира комисионната за продажба на имот от едно лице на друго три пъти и да си "мълчи" до март 2003г.,че земята е негова.До сега при вадене на скици не е излизало,че е общинска.Сега аз не мога да я прехвърля на децата защото вече е общинска.Нали се сещате,че облагородяването на земята за 40г.не е като през 1959г.Моето мнение е,че би следвало да си търсят първия собственик и съвета за продажбата на такава земя.Да ,земята е в поземления фонд на селището.За щастие не е била на никого а на самата община и други нямат претенции към нея.
За тези ,които скептично са настроени:На баща ми родителите са дошли от Кавала,защото щели да останат в друга държава/да не бяха идвали/
Майка ми е от Ниш /да не беше идвала/.Та тези прословути 3300кв.м са единственото което имам в милата ми Родина.Сега разбирате ли мъката,болката,яда и годините загубени на родителите ми по рудника и мойте през "социализЪма" да съм на гости тук.
Излишно беше горе описаното,но понеже виждам враждебност в някой отговори реших да ви го напиша.
devina@dir.bg - може да ми пишете за адвокат ако както виждам тука не сте посмели.
А враждебност няма към Вас - просто от данните, които изложихте и предвид фактът, че все пак някой с понятие от такива неща е казал какво е положението и на база опита ни като юристи и отчитайки хилядите възможности, които може да са в действителност при такъв тип стечения на обстоятелствата, просто Ви казваме, че най-вероятно и след анализ на документацията би се стигнал до същия извод, с който сте запозната и в момента ...
Ако кажете за кое населено място става въпрос ще "посмеем" да напием и към кого да се обърнете ...
- inspectora
- Активен потребител
Благодаря на всички!Написах го и го изтрих,защото много съжаление има в него.Ами градът е Сливен.Обаче,адвокатката ,която с години ни прехвърляше,продаваше имота сега е адвокат на община Твърдица.Намирала съм земи за замяна-но не са така облагородени вече.И честно да си кажа други няма,които да се навият да съдя общината.Така,мисля да си наема адвокат от друго място.Аз лично съм в София.Сега ноември се пенсионирам и искаме с децата да започнем бизнес,но трябва да имам НА за 3-те декара.Въртя се в омагьосан кръг и нямам от къде да започна.Пак ще си остана на мнението,че съдът и общината,които с години препродаваха имота би следвало да четат НА както сега.Сега аз наново трябва да го купя.Колко пъти?Сигурно ще ми излезе и по евтино,но не и по достойно.
- devina
- Нов потребител
devina написа:И честно да си кажа други няма,които да се навият да съдя общината.
от Данчо Лечков ли ги е страх ... не вярвам - изглежда ми хрисим човек, а и общината не му е бащиния, че да я брани със зъби и нокти
ако в Сливен не може да се намери адвокат, който да съди общината ... опази боже ... не може да е чак толкова зле полоението там - не е малък град ...
(но все пак друго си е в Сливен да се появи някой адвокат-столичанин - направо ще му подарят земята )
Госпожо, в момента говорите наизуст мисля ...
- inspectora
- Активен потребител
Да,не съм виновна!Земята е дадена не е продадена на собственика от който се купува 1968г.По различни тогавашни причини - за заслуги -към Родината.Да,и СЪВЕТА с чиста съвест я продава с всички необходими документи и прибира парите които му се полагат от продажбите.При това два пъти и през 1998г.когато майка ми я продава и на мене.Какво толкова смешно има.Това място се намира в ГОРАТА на един БАИР,до една РЕКА.Много е апетитно.Защо да се карат с общината,като там се ходи на лов,като там имат вили и земята скоро се купуваше от Тодор Батков.Мислите ли ,че ще мога с него да се преборя в евентуален търг?
Кой ще ми стане адвокат?Не ме съжалявайте или ме изкарвате ми се струва много невежа за тези 5 г.ходене по кадастри,данъчни,съвети,съдилища,адвокати.Хайде нямам връзки за адвокат - давайте един!За да седна да споделям тези неща и да се допитвам -значи съм пробвала другите.И много ясно го казах след 50 г. нямам НА.До сега имах - до 2003г.
Кой ще ми стане адвокат?Не ме съжалявайте или ме изкарвате ми се струва много невежа за тези 5 г.ходене по кадастри,данъчни,съвети,съдилища,адвокати.Хайде нямам връзки за адвокат - давайте един!За да седна да споделям тези неща и да се допитвам -значи съм пробвала другите.И много ясно го казах след 50 г. нямам НА.До сега имах - до 2003г.
- devina
- Нов потребител
devina написа:За да седна да споделям тези неща и да се допитвам - значи съм пробвала другите.
И много ясно го казах след 50 г. нямам НА. До сега имах - до 2003г.
1.Щом сте "пробвали" други адвокати ... и те не са "успели" ... и щом сте ходили 5г. "по-мъките" ... едва ли ще се намери "адвокат - магьосник" - Вие сте поредния наивник, на който са му виновни адвокатите, които му казват истината, а не това, което иска да чуе ...
2.И изобщо не е ама никак ясно какво означава: "до 2003г. имах НА - от тогава нямам" ... това са пълни глупости ...
- inspectora
- Активен потребител
Момчета , Инспекторе,
Жал ми става за Вас ко.ато Ви слушам.Срастването с общината е болезнено. Вие или сте още прекалено зелени или се правите на наивни . Никой не се наема да съди Общината . Твърдя го от опит!А ако някой се захване все пак той задължително предава клиента и прекрива имотните престъпления на общините.
Общината му плаща повече от клиента и далаверата става . Вързани са като черва. Само безнадеждни наивници мотат да говорят за грешки на мърлявата и некомпетентна дминистрация. .Няма грешки случайни .Грешките са умишлени . Документи с невярно садържание . И имотната измама е готова . Малко ли хора пищят от тия "грешки". Напротив много са комлетентни и знаят точно как да ти я спретнат измамата. Всичко е у тях. и фалшиви пълномощни и декларации за идентичност на имена правеха кметовете . И удостоверения за наследници подправяха ( И заявления в поземл. комисии попрпавяха и документи за собственост крадоха от СВ . Питай патило , казват старите хора1 А това тук ти го касвам аз и то най отговорно
Жал ми става за Вас ко.ато Ви слушам.Срастването с общината е болезнено. Вие или сте още прекалено зелени или се правите на наивни . Никой не се наема да съди Общината . Твърдя го от опит!А ако някой се захване все пак той задължително предава клиента и прекрива имотните престъпления на общините.
Общината му плаща повече от клиента и далаверата става . Вързани са като черва. Само безнадеждни наивници мотат да говорят за грешки на мърлявата и некомпетентна дминистрация. .Няма грешки случайни .Грешките са умишлени . Документи с невярно садържание . И имотната измама е готова . Малко ли хора пищят от тия "грешки". Напротив много са комлетентни и знаят точно как да ти я спретнат измамата. Всичко е у тях. и фалшиви пълномощни и декларации за идентичност на имена правеха кметовете . И удостоверения за наследници подправяха ( И заявления в поземл. комисии попрпавяха и документи за собственост крадоха от СВ . Питай патило , казват старите хора1 А това тук ти го касвам аз и то най отговорно
- ivan33
- Потребител
Въййй (както казват в Югоизточна България), това "провинцията" на Лечков било страшна работа. Чак и адвокатите до един са се сраснали с общината.
Девина, със сигурност причината не е срастването на адвокатите с общината. Може някои от тях да не знаят как да Ви помогнат, а може и да няма начин да Ви се помогне да направите това, което искате. Понякога се получава така, въпреки че нямате вина.
До 1996 г. не е можело да се придобие по давност вещ общинска или държавна собственост ("социалистическа собственост" до 1990 г.). Давността тече едва от лятото на 1996 г. с промяната на чл. 86 от ЗС, който остава да важи вече само за публичната собственост.
А през 2006 г. спряха теченето на придобивната давност срещу общините и държавата, засега до края на 2008 г. Казвам "засега", защото теоретично не е изключено да продължат със закон този срок.
Така че за изтекла 10-годишна придобивна давност не може да се говори. Евентуално за 5-годишно добросъвестно владение - но не знаем дали изобщо може да се говори за добросъвестно владение.
Девина, със сигурност причината не е срастването на адвокатите с общината. Може някои от тях да не знаят как да Ви помогнат, а може и да няма начин да Ви се помогне да направите това, което искате. Понякога се получава така, въпреки че нямате вина.
До 1996 г. не е можело да се придобие по давност вещ общинска или държавна собственост ("социалистическа собственост" до 1990 г.). Давността тече едва от лятото на 1996 г. с промяната на чл. 86 от ЗС, който остава да важи вече само за публичната собственост.
А през 2006 г. спряха теченето на придобивната давност срещу общините и държавата, засега до края на 2008 г. Казвам "засега", защото теоретично не е изключено да продължат със закон този срок.
Така че за изтекла 10-годишна придобивна давност не може да се говори. Евентуално за 5-годишно добросъвестно владение - но не знаем дали изобщо може да се говори за добросъвестно владение.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Портокал, не става въпрос за провинцията на Лечков , а за провинцията България.Не става въпрос за незнание. Как може адвокат да не знае, че трябва да впише ИМ по Дело по чл.108/ЗС среущу Община И докато делото свърши имотът заминал. По делото се доказва, че едните наследници са владяли имота.В същото време ТОЙ води дело на други наследници, /които видно от решението по второто дело дори не знаят къде и колко е имота/за същия имот и да защитава противоположни интереси като ползва документи от първото дело. Когато е нужно някой документи изчезват от делото , подменят се с други. За целта даже първото дело е спирано за да мине второто. Жалиш се до АС - правят се , че не разбират за какво иде реч.
А друг АДВОКАТ да не знае че трябва да впише решението по водено от него дело и да не го укаже на клиента си. Както и да не знае , че Решение по чл. 11ал2 от ЗСПЗЗ трябва да се зянесе в ОСЗГ и тя да го изпълниИли да окаже на клиента си да го представи. За какво тогава е водил делото и ял парите на клиента2. Въобще няма връзка с некомпетентността , а с умишлени престъпления
А друг АДВОКАТ да не знае че трябва да впише решението по водено от него дело и да не го укаже на клиента си. Както и да не знае , че Решение по чл. 11ал2 от ЗСПЗЗ трябва да се зянесе в ОСЗГ и тя да го изпълниИли да окаже на клиента си да го представи. За какво тогава е водил делото и ял парите на клиента2. Въобще няма връзка с некомпетентността , а с умишлени престъпления
- ivan33
- Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|