- Дата и час: 28 Ное 2024, 21:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Откраднат нотариален акт!
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Откраднат нотариален акт!
Здравейте, порових се из темите, но не намерих отговор на моя въпрос. Затова питам!
Каква е процедурата, когато даден нотариален акт бъде откраднат? И какво може да се случи с въпросното жилище?
Каква е процедурата, когато даден нотариален акт бъде откраднат? И какво може да се случи с въпросното жилище?
- bimbaaa
- Нов потребител
Нищо не може да се случи. Отивате в службата по вписванията и си изваждате препис от нотариалния акт. Там се сьхранява друг екземпляр сьс сила на оригинал
- system
- Активен потребител
Всичко може да се случи! На мен се случи - вече разказах случая, но на кой му пука! С взето от нотариата (СВ) незаверено копие на нот. акт за мой недвижим имот управител на агенция за недвижими имоти е сключил предварителен договор за продажбата на имота ми на трето лице, като в предв. договор е използвал и мойте лични данни. По договора той е получил (УЖ) капаро 15000 евро, което е възстановил (УЖ) в двоен размер - 30000 евро - поради развалянето на предв. договор. Подал е граждански иск - обвинява ме в недобросъвестно поведение по чл. 12 - и ме изнудва чрез съда вече две години да му възстановя 15000 евро. Освен това е получавал периодически суми от известна банка - уж за купуването на имота. Това е!
Съветвам Ви - незабавно да заявите в данъчното в общината, където е имота Ви да не се издава данъчна оценка за Вашия имот на лица които не са собственици на имота. И второ - да извършите някакво прехвърляне на имота върху близки роднини - върху Вашата съпруга или върху син/дъщеря - за да се анулира действието на сегашния нотариален акт, като се получи нов акт за имота Ви. След това можете да извършите обратно прехвърляне:-) И все пак не забрявайте, че моите съвети са съвети на патил, но не и на професионалист (за първото - за данъчната иценка сън сигурен - посъветва ме съдия по вписванията)
Не мога нищо да Ви кажа - болшинството нотариуси за панижа леща са готови да продадат всеки имот.
Не забравяйте че живеем в "блато с алигатори".
Съветвам Ви - незабавно да заявите в данъчното в общината, където е имота Ви да не се издава данъчна оценка за Вашия имот на лица които не са собственици на имота. И второ - да извършите някакво прехвърляне на имота върху близки роднини - върху Вашата съпруга или върху син/дъщеря - за да се анулира действието на сегашния нотариален акт, като се получи нов акт за имота Ви. След това можете да извършите обратно прехвърляне:-) И все пак не забрявайте, че моите съвети са съвети на патил, но не и на професионалист (за първото - за данъчната иценка сън сигурен - посъветва ме съдия по вписванията)
Не мога нищо да Ви кажа - болшинството нотариуси за панижа леща са готови да продадат всеки имот.
Не забравяйте че живеем в "блато с алигатори".
- signal
- Младши потребител
стига сте палшили човека..
Нищожно ще е прехвърлянето на имота Ви дори и това да се случи.
все пак вижте как стои въпроса в службата по вписвания.
Ако установите проблем, обадете се в съответното полицейско управлени Сигурен съм че ще ви помогнат. Прехвърлянето, дори и да се случи ще е нищожно.
Нищожно ще е прехвърлянето на имота Ви дори и това да се случи.
все пак вижте как стои въпроса в службата по вписвания.
Ако установите проблем, обадете се в съответното полицейско управлени Сигурен съм че ще ви помогнат. Прехвърлянето, дори и да се случи ще е нищожно.
- sledomagrz
- Младши потребител
Колеги, това, което описвате, може да се случи и без да е откраднат нотариалният акт. Просто яз не виждам някакъв проблем в самата кражба на документа. Просто на човека трябва да му се обясни, че тя (тази кражба) не води до изгубване на собствеността.
- system
- Активен потребител
Сложете си СОТ , купете си зло куче и се запишете на курс по айкидо.
Споко , дишайте спокойно. Нотариалният акт е само едно листче хартия все пак:))
Споко , дишайте спокойно. Нотариалният акт е само едно листче хартия все пак:))
- Karakochev
- Потребител
Не е възможно да заявите където и да е, че документът ви е откраднат. Няма орган, който да следи да не се злоупотреби с него.
Но нямате основание за безпокойство, както ви казват колегите.
Но нямате основание за безпокойство, както ви казват колегите.
- tedi_2
- Потребител
Не може да се прехвърли правото на собственост.Все пак в нот.акт пише страните,а как тогава ще премине собствеността в полза на някое трето лице-не до там добросъвестно дръзне да извърши такова нещо.
В Агенцията по вписванията,в имотен регистър искайте препис от нот.ви акт от вашата партида.
В Агенцията по вписванията,в имотен регистър искайте препис от нот.ви акт от вашата партида.
- punisher
- Потребител
Безумието продължава.
Аз твърдя следното:
Незаверено копие от нотариален акт взето от службата по вписванията е представено в известна банка и е получен кредит на огромна сума. Банката е издала удостоверение на кредитополучателя, че докунетите за покупката на моя имот са "надлежно представени".
Вече две години съм съден за "недобросъвестно поведение" - измама и заблуждение, че не съм продал имота си на кредитополучателя. Последният заплашва, че ще поиска да му изплатя облужването на кредита през изминалите години!!!!!!!!!!!
Прокуратурата по моя жалба извърши проверка и стигна до извода, че ищецът не е извършил действия насочени към отнемането на "чужда ДВИЖИМА собственост" - чл. 212 НК - и затова неговите действия са законосъобразни.
Договорът щял да бъде нищожен - ха:-) Ако собственикът запази здравето си през следващите пет-седем години. И ако има пари да плаща съдебни разноски.
Аз твърдя следното:
Незаверено копие от нотариален акт взето от службата по вписванията е представено в известна банка и е получен кредит на огромна сума. Банката е издала удостоверение на кредитополучателя, че докунетите за покупката на моя имот са "надлежно представени".
Вече две години съм съден за "недобросъвестно поведение" - измама и заблуждение, че не съм продал имота си на кредитополучателя. Последният заплашва, че ще поиска да му изплатя облужването на кредита през изминалите години!!!!!!!!!!!
Прокуратурата по моя жалба извърши проверка и стигна до извода, че ищецът не е извършил действия насочени към отнемането на "чужда ДВИЖИМА собственост" - чл. 212 НК - и затова неговите действия са законосъобразни.
Договорът щял да бъде нищожен - ха:-) Ако собственикът запази здравето си през следващите пет-седем години. И ако има пари да плаща съдебни разноски.
- signal
- Младши потребител
Signal, съчувствия....
Все пак за да те въвлечат в мутренска история или неприятности съвсем не е необходимо да ти откраднат нотариалния акт. Същото става и с фалшиво пълномощно , подправена лична карта и т.н.
Не е нужно да плашим човечеца;))
Все пак за да те въвлечат в мутренска история или неприятности съвсем не е необходимо да ти откраднат нотариалния акт. Същото става и с фалшиво пълномощно , подправена лична карта и т.н.
Не е нужно да плашим човечеца;))
- Karakochev
- Потребител
Мойта цел е не да го сплаша - лично аз след като разнищих за себе си цялата история съм изключително спокоен.
Аз се опитвам да дам съвет - да забрани издаването на данъчна оценка от общината на лица които не са собственици. Без данъчна оценка дори и да фалшифицират пълномощно не могат да направят никаква поразия.
Нагледах се на измамени нещастници за тези почти две години. Най-впечатляващото за мен е че схемите за грабеж са елементарни и просташки - основани на наглост и убеденост, че с пари се постига всичко. Това ме вбесява. И всичко се поднася като професионализъм - фърст клас
Аз се опитвам да дам съвет - да забрани издаването на данъчна оценка от общината на лица които не са собственици. Без данъчна оценка дори и да фалшифицират пълномощно не могат да направят никаква поразия.
Нагледах се на измамени нещастници за тези почти две години. Най-впечатляващото за мен е че схемите за грабеж са елементарни и просташки - основани на наглост и убеденост, че с пари се постига всичко. Това ме вбесява. И всичко се поднася като професионализъм - фърст клас
- signal
- Младши потребител
И данъчната оценка няма да реши проблема, защото престъпниците са невероятно изобретателни. Достатъчна е една подправена лична карта / има наистина отлични ментета/ ......и за какво говорим...
В София има нотариуси които не заверяват пълномощни и не изповядват сделки с пълномощни. Не е законно , но ги разбирам напълно.
В София има нотариуси които не заверяват пълномощни и не изповядват сделки с пълномощни. Не е законно , но ги разбирам напълно.
- Karakochev
- Потребител
Не можете да се предпазите от неизвестното, а само от предвидимото.Пуснете си все пак една жалба до РПУ/прокуратура за открадването на документа и си пазете входящия номер и жалбата.Примерно за престъпление по чл.319 от НК или / и за кражба срещу неизвестен извършител.Впишете номера на нотариалния акт и приложете и копие от него примерно.И така, ако нещо се случи, ще му мислите тогава.Други превантивни мерки не можете да вземете.
- kpavlova
- Активен потребител
Преди време на таблото на Агенцията по вписванията лепяха едни бележки, че еди кое си пълномощно е фалшиво, или оттеглено и т.н. Но всичко това са палиативни мерки.
Общо взето няма какво да се притеснявате. А относно неприятната история с незаверения препис - тя може да се случи и без да откараднат какъвто и да е акт.
Общо взето няма какво да се притеснявате. А относно неприятната история с незаверения препис - тя може да се случи и без да откараднат какъвто и да е акт.
- kpy
- Потребител
Re: Откраднат нотариален акт!
Здравейте. Извинявам се, че повдигам толкова стара тема, но въпросът ми е доста ориентиран според разискванията в нея.
Закупих си апартамент. Нотариусът даде оригинални нотариални актове както на мен, така и на продавача.
Въпросите ми са:
1.Възможно ли е продавача да даде (продаде) на други лица акта и така те (другите лица) да злоупотребят (все едно откраднат акт).
2.Това практика ли е при нотариусите да се дават актове (оригинални) и на продавачите. Не знам как изглежда точно акта на продавача, но едва ли ще е различен от моя.
Благодаря.
Закупих си апартамент. Нотариусът даде оригинални нотариални актове както на мен, така и на продавача.
Въпросите ми са:
1.Възможно ли е продавача да даде (продаде) на други лица акта и така те (другите лица) да злоупотребят (все едно откраднат акт).
2.Това практика ли е при нотариусите да се дават актове (оригинални) и на продавачите. Не знам как изглежда точно акта на продавача, но едва ли ще е различен от моя.
Благодаря.
- asusdeluxe
- Младши потребител
Нотариусите дават копие, а не оригинал на продавача.
Към signal: Бас държа че сте подписали предварителен договор, взели сте капаро, а после сте се отказали от продажбата
Към signal: Бас държа че сте подписали предварителен договор, взели сте капаро, а после сте се отказали от продажбата
- metody
- Младши потребител
Ами не знам как точно изглежда акта.
Малко преди моята покупка аз бях в ролята на продавач. Сделката се извърши при същия нотариус. Аз също притежавам нотариален акт (оригинален) на имота който съм продал. Разгледах го внимателно. Не забелязах някъде текст който да упоменава, че не е акт на собственика. Акта е един от тези които подписвах лично.
Ще съм благодарен за още отзиви.
Малко преди моята покупка аз бях в ролята на продавач. Сделката се извърши при същия нотариус. Аз също притежавам нотариален акт (оригинален) на имота който съм продал. Разгледах го внимателно. Не забелязах някъде текст който да упоменава, че не е акт на собственика. Акта е един от тези които подписвах лично.
Ще съм благодарен за още отзиви.
- asusdeluxe
- Младши потребител
Вие колко акта смятате,че се подписват. Естественояче е същия акт. как ще го продаде на друг, нали в акта пише , че го е продал. Може да го продаде със стария акт,не с този.
- sunrise
- Активен потребител
Естествено, че не може да го продаде на друг, особено с същия акт. Но може да сдобие недобронамерени хора с абсолютно оригинален акт. Или той да започне недобронамерени действия. Има доста данни в акта.
- asusdeluxe
- Младши потребител
Нищо не се случва.Има експертизи за пълномощни,подписи,свидетели,банкови сметки и последно ако на някой му се мре,то може и по-мъчително
Спокойно бе човек,колко роднини са укривали истински нотариални актове ,че и съвсем документирано са ги декларирали и най-нахално са ги представяли с решения,които чрез обстоятелствени проверки,са били отказвани като основателни в последствие.
Като си изгубиш личната карта,къде съобщаваш веднага?По-горе са ти обяснили.
Спокойно бе човек,колко роднини са укривали истински нотариални актове ,че и съвсем документирано са ги декларирали и най-нахално са ги представяли с решения,които чрез обстоятелствени проверки,са били отказвани като основателни в последствие.
Като си изгубиш личната карта,къде съобщаваш веднага?По-горе са ти обяснили.
-
namakak - Потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|