Моят проблем възникна преди месец, когато лелята на мъжа ми, която е чужд гражданин(ЕС) си дойде в България без предупреждение и след известни пререкания реши да ни изгони. Сключен договор за ползване на квартирата нямаме, защото тя преди 3 год така пожела. Обвини ни в неподдържане на жилищното пространство и забрани ползването на банята (представете си какво означава това в юлските горещини), реши да размразява хладилника, защото беше пълен с наши неща. С една дума направи престоя ни непоносим през този така наречен от нея "месец за предизвестие- 07.07-31.07". Съпругът ми замина в командировка, а аз при децата в провинцията. Тя беше предупредена, че ще се изнесем до края на юли. Каква беше моята изненада, отивайки да си приготвям багажа - бяха изчезнали всички електроуреди от кухнята: готварска печка, микровълнова фурна, кафемашина, кухненски робот, ел. кана, прахосмукачка, сешоар. всички тези уреди са наши и имаме необходимите документи да го докажем. Тя отказва да ги върне с обяснението, че те са гаранция за нанесени щети в жилището й (абсолютни глупости). Наемът сме й го плащали по банков път редовно и имаме всички платежни да го докажем. От полицията ми казаха, че това е семеен казус и да потърся адвокатско съдействие.
Моля, помогнете да си върнем вещите!!! Как да постъпим?
Предварително ви благодаря.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
На квартира в София у роднини!
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Сигнализирайте прокуратурата, като я помолите за проверка по случая. Опишете отношението на лелята към Вашите вещи. Опишете нежеланието и да ги върне. Представете ксерокопия на документите, удостоверяващи Вашето право на собственост върху движимите вещи. Успех!
- katerinakuch
- Активен потребител
Хубаво е да се обърнете и към колега, който е адвокат, да осъществите с него пряк и непосредствен контакт, разговаряйте с него и послушайте съветите му.
- katerinakuch
- Активен потребител
Re: На квартира в София у роднини!
trendi написа:От полицията ми казаха, че това е семеен казус и да потърся адвокатско съдействие.
От полицията явно ги е мързяло. Може би са имали предвид, че това е битов скандал, но така както описвата случая налице си е престъпление (самоуправство, обсебване даже кражба). Така че най- добре пуснете една жалба в прокуратурата те ще направят обстоятелствена проверка.
Dark side of the force is a pathway to many abilities some would consider unnatural...
- Pongo76
- Младши потребител
Re: На квартира в София у роднини!
Не разбрах къде точно си търсиш кавртира, ако си търсиш обаче квартири в София виж този сайт, може да ти е полезен. Успех -).
квартири в софия
или пък този
нощувки в софия
Все едно де, квартири под наем, стаи под наем, нощувки и т.н. в днешно време май са голям проблем. Аз лично съм на квартира в София и докато я намеря точно тази която искам минаха около 2 месеца. Все пак аз съм малко претнциозна, може пък ти да случиш от първия път за квартира. Поватрям се, но от мен пак Успех
квартири в софия
или пък този
нощувки в софия
Все едно де, квартири под наем, стаи под наем, нощувки и т.н. в днешно време май са голям проблем. Аз лично съм на квартира в София и докато я намеря точно тази която искам минаха около 2 месеца. Все пак аз съм малко претнциозна, може пък ти да случиш от първия път за квартира. Поватрям се, но от мен пак Успех
- divata
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|