Въпросът ми е следният. Чужденец иска да регистрира дружество по ТЗ. За целта в заявлението трябва да се посочи седалище на дружеството. Въпросът ми е дали ОС св задълбава и търси доказателства (договор за собственост, наем.......) и ако търси, предварителен договор за покупка продажба на недвижим имот, ще свърши ли работа. Нямам опит, а в ТЗ няма конкретни изисквания.
Благодаря......
Мисля че съм срещал подобна тема но не можах да я намеря.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 22:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
седалище на дружество...........?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: седалище на дружество...........?
Да, СГС специално задълбава и търси доказателства, но не са седалището, а за адреса на управление.
- protekta
- Потребител
Не, спокойно. При регистрацията не ти искат да доказваш дали имаш някакви права да ползваш заявения адрес. После обаче при данъчна регистрация ти искат поне договор за наем.
- didide
На мене са ми искали, и то не от един състав на СГС.
- protekta
- Потребител
За ВОС - задължително :") ще ти трябват д-ва за адреса на у-ие.
- Гери
V SGS - ne. Dori i v danachnite slujbi ne iskat naposledak.
- 2222
В различните съдилища е различна практиката.
- shveda
- Потребител
Аз мисля, че ОС имат право и трябва да се търсят доказателства. В случая обаче, някой ще ме светни ли как го правят чужденците?
- nikifor
pishat adresa na advoakata koito im pravi registraciata i tova e, taka go praviat. ili predstaviat dog za naem- falshiv
- 0074
точно така е както каза 0074 - прави се фиктивен договор за наем, в повечето случай - срещу везвъзмездно ползване за срок от 1 год.
- monteskio!
Как според вас ще реагира съда ако се иска адрес на управление да бъде пощенска кутия. Мисля, че ще откажат.
- nikifor
Ще откажат.
- protekta
- Потребител
Освен договор за наем, може и да е договор за безвъзмездно ползване със задължение да поддържа имота. Специално Варненски ОС приема и двата договора. Обикновено адреса е на счетоводителя на дружеството на чужденеца - този, който ще заприходи после стойността на имота (понеже напоследък са луднали да купуват имоти по черноморието и само заради това регистрират дружество), ще подава декларации, ще си общува с данъчните, НОИ и т.н. Разбира се, ако чужденецът или адвоката му вече са намерили счетоводител. Често за адрес посочват и адреса на кантората за недвижими имоти, която е предложила на чужденеца имота, който купува.
- jiji2
- Потребител
В ДОС никога не са ми искали доказателства за това.
- shveda
- Потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|