Здравейте,
Получих съобщение за съдебна делба и трябва/ нетрябва да отговоря до 30 дена.
Ако не отговоря, кави ще са последсвията в бъдеще и какви разноски ще имам, какво ще означава това?
Ако отговоря (без адвокат) какво ще означава това за мен?
Кой вариянт е по-добър ако не искам главоболия и разходи?
Благодаря много.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 07:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съдебна Делба дали да Отговоря?
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съдебна Делба дали да Отговоря?
georgiev12 написа:Здравейте,
Получих съобщение за съдебна делба и трябва/ нетрябва да отговоря до 30 дена.
Ако не отговоря, кави ще са последсвията в бъдеще и какви разноски ще имам, какво ще означава това?
Ако отговоря (без адвокат) какво ще означава това за мен?
Кой вариянт е по-добър ако не искам главоболия и разходи?
Благодаря много.
Вие сте любител на силни усещания.
В такива случаи пожелавам Успех на самонадеяните лица.
-
Melly - Старши потребител
Може би във Вашия случай най-добрият вариант в да завършите право (за препоръчване в Софийски университет "Св. Кл. Охридски") и да си водите делото сам. Само че и в този случай няма как да стане без главоболия и разходи. Засега можете да почетете ГПК - чл. 131 и сл., там пише, какви са последиците от липсата на отговор в дадения Ви 30-дневен срок.
Делбата е сериозно съдебно производство и не Ви съветвам да си правите експерименти, нито да очаквате изчерпателни консултации и конкретни напътствия в този или друг подобен форум. На въпроса какво да правите и какво да е съдържанието на отговора, ако съветът е да отговорите, ще получите съвет от адвокат, но след като му предоставите връчените Ви от съда книжа (искова молба и приложенията към нея) за проучване.
Делбата е сериозно съдебно производство и не Ви съветвам да си правите експерименти, нито да очаквате изчерпателни консултации и конкретни напътствия в този или друг подобен форум. На въпроса какво да правите и какво да е съдържанието на отговора, ако съветът е да отговорите, ще получите съвет от адвокат, но след като му предоставите връчените Ви от съда книжа (искова молба и приложенията към нея) за проучване.
- petkova63
- Младши потребител
Благодаря много за отговорите,
Моя е грешката като пропуснах да опиша, че сме 24 наследника (от пра-пра дядо) и аз имам 1/48 част от някаква ливада която до преди 10 дена не знаех че съществува и аз нямам претенции към нея.
Много Ви моля с обикновенни думи да ми обясните каква ще е най безболезнената поцедура.
Разбирам че най-добре е с адвокат, но какво бихте ме посъветвали да направя в този случай?
Моя е грешката като пропуснах да опиша, че сме 24 наследника (от пра-пра дядо) и аз имам 1/48 част от някаква ливада която до преди 10 дена не знаех че съществува и аз нямам претенции към нея.
Много Ви моля с обикновенни думи да ми обясните каква ще е най безболезнената поцедура.
Разбирам че най-добре е с адвокат, но какво бихте ме посъветвали да направя в този случай?
- georgiev12
- Младши потребител
Къде се намира тази ливада, да не е до Южния парк, че може многа да ви е яд после. Иначе важното е да сметнете от къде идва ливадата и колко са наследниците (не в момента), а на този на когото е била ливадата- на наследодателя. От там се дели на съответния брой дялове, примерно 3 и после всеки от тези дялове се дроби на база на наследниците в рамките на конкретния дял. Ако си сметнете нещата и наистина е 1/48, какво ви пречи да кажете че е ОК - отговаряте че сте съгласен и след делбата си получавате парчето. Ако е ливада не му плащате данък
- neveja111
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|