През 1997 година купих част от 1 етаж на двуетажна къща, като това е обособен самостоятелен имот, с прилежащи избени помещения и 1/8 идеална част от дворното място. С нотариално заверено съгласие на другите собственици / семейство - съпруг и съпруга/ и с всички необходими документи, проекти, разрешителни и пр. етапи преустроих имота в стоматологичен кабинет. Тоест. притежавам нотариален акт за стоматологичен кабинет в тази сграда. Над мен живееха въпросното семейство и не съм имала никакви проблеми за нищо. От няколко месеца те се преместиха в другата част на първия етаж, а горе се нанесоха синът им / който не е собственик, имотът е на родителите, но ще бъде единствен наследник/ със семейството си. Те започнаха да твърдят, че им мирише на дезинфектант. Приемам, че може да е така - няма плоча, а е "каратаван'. Смених, изхвърлих всичко, което има по- силна миризма. Обадих се в РЗИ, обясних казуса и те отговориха, че всичко, което използвам е одобрено от МНЗ и не е вредно за здравето. Освен това, за такива субективни усещания няма измервателни уреди.В същото време под прозореца ми сложиха огромен климатик с тръби по фасадата, без мое съгласие.
Не искам да имам лоши отношения със съседите, но днес се оказа, че целта е друга - просто искат да ме принудят да им продам имота, като ме притесняват.
Имам следните въпроси:
1. Когато родителите починат и синът наследи имота, може ли да има претенции към мен, при положение, че наследява имот със стоматологичен кабинет за съсобственик?
2. Какво мога да направя, за да се защитя от претенция за нещо, което наистина е субективно и не може да се установи реално.
3. Ако реша да си продам имота за цена, която на тях не им харесва, какво следва?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 09:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отношения със съседи в една къща
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|