Здравейте,
Имам следния проблем наемател съм на жилище говорих с хазайна ми че искам да прекратя договора и сме се разбрали независимо че в договора пише 1 месечно предизвестие да го прекратя за 15 дневен срок въпросът е че той ми казва че нямал пари и ме кара ежедневно да отварям апартамента на агенции да го оглеждат но идва момента в който минават тези 15 дни период предизвестие и той не идва да си оправим взаимотношенията. Предизвестието е изпратено по емеил. Какво бихте ме посъветвали да направя за да го накарам да дойде и да ми върне капарото и аз следователно да му върна ключа за апартамента. Защото той според мен се мотае и да минат и тези 15 дни който сме се разбрали и да ми каже че съм стоял в апартамента след тези 15 дни и да ми вземе и капарото.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на договор за наем от наемателя
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на договор за наем от наемателя
- това предполагам, че сте си го уговорили устно, а не е писмено и неразделно от договора, нали?unixbum написа:Здравейте,
Имам следния проблем наемател съм на жилище говорих с хазайна ми че искам да прекратя договора и сме се разбрали независимо че в договора пише 1 месечно предизвестие да го прекратя за 15 дневен срок
- И какво пише в него? 15 или 30-дневен срок на предизвестие?unixbum написа:Предизвестието е изпратено по емеил.
- Ако някъде сте се разбрали писмено, че срокът ще бъде по-кратък - 15 дни и той продължава да се бави, изпратете му едно писмо да му напомните, че сте готов да изпълните своята част от уговорката ви.unixbum написа:Какво бихте ме посъветвали да направя за да го накарам да дойде и да ми върне капарото и аз следователно да му върна ключа за апартамента.
Ако нямате писмена уговорка за съкратения срок на предизвестие, изчакайте 30 дни, така или иначе, ако всичко е наред, след тази дата той трябва да ви върне задатъка, ако връщане е уговорено с договора за наем.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Re: Прекратяване на договор за наем от наемателя
15 Дневният срок е уговорен по телефона в договора пише 30 дневен срок а след това съм му изпратил предизвестие в което е опомената датата на която ще напусна жилището и ще искам на база на договора да ми се върне капарото и аз да върна ключа.
- unixbum
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|