начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Прекратяване на договор за наем от наемателя

Казуси за недвижими имоти

Прекратяване на договор за наем от наемателя

Мнениеот unixbum » 14 Окт 2013, 15:51

Здравейте,

Имам следния проблем наемател съм на жилище говорих с хазайна ми че искам да прекратя договора и сме се разбрали независимо че в договора пише 1 месечно предизвестие да го прекратя за 15 дневен срок въпросът е че той ми казва че нямал пари и ме кара ежедневно да отварям апартамента на агенции да го оглеждат но идва момента в който минават тези 15 дни период предизвестие и той не идва да си оправим взаимотношенията. Предизвестието е изпратено по емеил. Какво бихте ме посъветвали да направя за да го накарам да дойде и да ми върне капарото и аз следователно да му върна ключа за апартамента. Защото той според мен се мотае и да минат и тези 15 дни който сме се разбрали и да ми каже че съм стоял в апартамента след тези 15 дни и да ми вземе и капарото.
unixbum
Нов потребител

Re: Прекратяване на договор за наем от наемателя

Мнениеот borovinka » 14 Окт 2013, 16:19

unixbum написа:Здравейте,

Имам следния проблем наемател съм на жилище говорих с хазайна ми че искам да прекратя договора и сме се разбрали независимо че в договора пише 1 месечно предизвестие да го прекратя за 15 дневен срок
- това предполагам, че сте си го уговорили устно, а не е писмено и неразделно от договора, нали?

unixbum написа:Предизвестието е изпратено по емеил.
- И какво пише в него? 15 или 30-дневен срок на предизвестие?

unixbum написа:Какво бихте ме посъветвали да направя за да го накарам да дойде и да ми върне капарото и аз следователно да му върна ключа за апартамента.
- Ако някъде сте се разбрали писмено, че срокът ще бъде по-кратък - 15 дни и той продължава да се бави, изпратете му едно писмо да му напомните, че сте готов да изпълните своята част от уговорката ви.
Ако нямате писмена уговорка за съкратения срок на предизвестие, изчакайте 30 дни, така или иначе, ако всичко е наред, след тази дата той трябва да ви върне задатъка, ако връщане е уговорено с договора за наем.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: Прекратяване на договор за наем от наемателя

Мнениеот unixbum » 14 Окт 2013, 16:58

15 Дневният срок е уговорен по телефона в договора пише 30 дневен срок а след това съм му изпратил предизвестие в което е опомената датата на която ще напусна жилището и ще искам на база на договора да ми се върне капарото и аз да върна ключа.
unixbum
Нов потребител

Назад към Имотни казуси