начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Решение на Поземлена комисия

Казуси за недвижими имоти

Решение на Поземлена комисия

Мнениеот lanemoe_pld » 09 Сеп 2013, 15:54

Здравейте,
през 1998г. Поземлена комисия възстановява правото на собственост на дядо ми върху една нива. Две години по-късно издава решение, което обезсилва предишното. Причината е, че дядо ми възстановява две отделни ниви, но с една и съща площ, в едно и също землище. Станала е грешка и комисията, мислейки, че става въпрос за един и същи имот, обезсилва решението, възстановяващо единия от тях.
В четиринадесет дневния срок за обжалване дядо ми не е сторил това. Питането ми е, след като е станала такава грешка, към кого да се обърна за поправянето й- към Общинска служба земеделие или към съда. Благодаря!
lanemoe_pld
Младши потребител

Re: Решение на Поземлена комисия

Мнениеот karanedeff » 09 Сеп 2013, 16:03

lanemoe_pld написа:Станала е грешка и комисията, мислейки, че става въпрос за един и същи имот, обезсилва решението, възстановяващо единия от тях.
В четиринадесет дневния срок за обжалване дядо ми не е сторил това. Питането ми е, след като е станала такава грешка, към кого да се обърна за поправянето й- към Общинска служба земеделие или към съда.

Към никого - всички срокове за възстановяване на земеделски земи отдавна изтекоха.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот lanemoe_pld » 09 Сеп 2013, 16:06

Да, но ние имаме решение за възстановяване. Просто поради допусната грешка, аз бих казала недоглеждане от страна на чиновник, дядо ми е лишен от 5 дка...
lanemoe_pld
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Сеп 2013, 18:17

Как са връчени тези Р на ОС "З" ?- от там трябва да тръгнете :wink:, защото опитът ми сочи, че често пъти липсват надлежни доказателства в тази насока, което само ви ползва. Току виж срокът за обжалване не е отпочнал да тече, респективно ако пренесете спора в съдебна зала имате немалък шанс да се постанови отмяна на второто Р.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Имотни казуси