Здравейте,
Моля някой да ми помогне за решаване на следния проблем:
Преди шест месеца родителите на съпруга ми – възрастни хора на по 85г., решиха да прехвърлят на съпруга ми собствеността на земеделските земи, които притежават в с.Септемврийци, общ. Лом, обл.Монтана.Тъй като те живеят в Костинброд, а ние в София, упълномощиха един от местните арендатори в селото да направи прехвърлянето на съпруга ми срещу възможността той да ползва земите за една година. За целта се оказа, че освен пълномощното са му дали и всички други документи, които притежават - и оригинали и копия.
Оттогава се опитваме да получим от него документи, че е прехвърлил земята, но той отказва да разговаря с нас, затваря телефона. Другият местен арендатор твърди, че той е фалшифицирал срока на арендата за 20г. Това разбира се ние не сме видели и нямаме доказателства, но не можем да получим от него и документите на родителите на съпруга ми.
Въпроса ми е: Къде и по какъв ред можем да проверим дали съпругът ми притежава тази земя и как да се сдобие с документ за собственост?
Извинете за дългото словоизлияние и благодаря.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 11:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изчезнали документи за собственост на земеделска земя
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изчезнали документи за собственост на земеделска земя
Ако в Лом има районен съд, то трябва да проверите в Служба "Вписване" към този съд. Там по ЕГН на съпруга Ви, ще стане ясно дали има такова прехвърляне на собствеността. Съпругът Ви също ли упълномощи арендатора да го представлява на продажбата?
- sunrise
- Активен потребител
Re: Изчезнали документи за собственост на земеделска земя
Благодаря Ви за отговора.
Да, съпругът ми също е упълномощил въпросния арендатор да го представлява.
Ще проучим дали има районен съд в Лом и той ще отиде на място, за да провери.
Искахме да имаме насока за търсене, за да не бием път напразно.
А в София в АВ няма ли шанс да бъде проверено?
Отново благодаря.
Да, съпругът ми също е упълномощил въпросния арендатор да го представлява.
Ще проучим дали има районен съд в Лом и той ще отиде на място, за да провери.
Искахме да имаме насока за търсене, за да не бием път напразно.
А в София в АВ няма ли шанс да бъде проверено?
Отново благодаря.
- isivarb
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|