начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Оспорване на наследство

Казуси за недвижими имоти

Оспорване на наследство

Мнениеот maxmaya » 03 Авг 2012, 16:50

Здравейте, моят случай е следният:
Баба и дяди имат имот, дядо почива преди 9 години. Те имат 2 деца, баща ми и леля ми. Баба иска да остави на мен въпросния имот, но без да имат претенции децата й. Аз съответно имам 2 деца на 4 и 2 год. и нямам брак с бащата на децата, живеем на семейни начала. Въпросът ми е: Има ли вариант или варианти да се остави имота на едно от децата ми? До колкото знам срока за успорване е 5 години след смъртта на наследодателя. Аз не мога да мина във владение на имота докато детето не стане на 18год. Така ще са минали повече от 5 год и няма как да се успорва( това са мои разсъждения от това което съм чела). Благодаря Ви предварително
maxmaya
Нов потребител

Re: Успорване на наследство

Мнениеот n_ikito » 03 Авг 2012, 17:22

Частта от имота, която е била собственост на дядо Ви, вече е разпределена, между баба, леля и баща. Останалата част, бабата може чрез правна сделка да прехвърли на когото си иска, включително и на правнуците си. Хипотези и начини за прехвърляне много...
n_ikito
Активен потребител

Назад към Имотни казуси