начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Закон за достъп до обществена информация

Казуси за недвижими имоти

Закон за достъп до обществена информация

Мнениеот milenahot » 16 Май 2012, 17:11

Тъй като строителят/инвеститор на сградата, в която имам собственост, не желае да предостави строителна документация (тъй като вече 4 години обектът е на Акт 14, а трябваше да бъде с Разрешение за ползване), се чудя дали ако изискам информация по реда на Закона за достъп до обществена информация от Агенцията по вписванията, ще ми бъдат предоставени? Опитвам се да установя на какъв хал административно е строежът, в който имам имот и тъй като не мога да получа никакви документи от строителя/инвеститор, искам да ги получа по друг законов начин.
milenahot
Нов потребител

Re: Закон за достъп до обществена информация

Мнениеот vdggbg » 17 Май 2012, 13:44

Можете да получите достъп до строителните книжа на обекта, ако имате качеството на заинтересовано лице - възложител (собственик, или носител на ОВП) в строежа, от съответната техническа служба. Иначе, регистърът на АВ е публичен по принцип.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Re: Закон за достъп до обществена информация

Мнениеот julyanvonemona » 25 Май 2012, 19:41

vdggbg написа:Можете да получите достъп до строителните книжа на обекта, ако имате качеството на заинтересовано лице - възложител (собственик, или носител на ОВП) в строежа, от съответната техническа служба. Иначе, регистърът на АВ е публичен по принцип.

По принцип!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Имотни казуси