Моля за съвет.
Преди 5г.наех част от къща-стая, за офис на фирмата ми като сключихме договор който е безсрочен нотариално заверен с едномесечно предизвестие за напускане и клауза да не променям фасадата на сградата.Направих основен ремонт за моя сметка за което ми бяха отпуснати 10 дни без наем - което обаче е недостатъчно в предвид на сумата която вложих . За тези години наемодателят само прибираше наема и недаваше да правим ремонт.С течение на времето дограмата беше проядена от мишки и те влизаха и излизаха когато си поискат като прояждаха кабелите на техниката която имах (за тези твърдения имам свидетели).През февруари тази година стана късо съединение което предизвика пожар в резултат на което почти цялото ми оборудване изгоря или се повреди.Направих ремонт на стените и тавана като имах намерение да поставя и теракот - за което уведомих наемодателя.След 1 седмица той продаде къщата без да ме уведоми.Новите собственици ми казаха да си търся нов офис но непоставиха определен срок да се изнеса и веднага започнаха да ремонтират останалата част от къщата като по този начин пречеха на работата ми.Бях принудена да се изнеса почти веднага като им заплатих тока и наема за времето от влизането им в собственост но те не ми издадоха никакъв документ за това.От тези им действия аз отказах да платя тока за предния месец - партидата се води на първия собственики те започнаха да ме заплашват по телефона и лично. Мога ли да заведа дело за нанесени щети .
- Дата и час: 28 Ное 2024, 08:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
некоректен наемодател и приобретател
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: некоректен наемодател и приобретател
Може да заведете дело уговорката ви с наемодателя е нищожна длъжна сте да му платите наема и толкова – това е вашето задължение Чл.228 ЗЗД му придава и определение.Меродавно е, също знанието на собственика на имота дали е знаел че се правят подобрения и не се е противопоставил.От което да се определи с помощта на вещо лице подобренията преди и след ремонта стойността на имота.И накрая да претендирате правата си ,като добросъвестен или недобросъвестен владелец.Естествено след като сте изразходвали нещо трябва да си го платите.
-
Pause - Активен потребител
Уточних, че наемът е платен.Аз също имам наематели само , че в друго населено място и от закона излиза че мога да им разреша да правят подобрения и после да ги изгоня без предупреждение и да отричам че има уговорка между нас . Браво на законите ни.А те после след като си платят всички сметки (ако са им останали някакви пари) да имат претенцци за направените подобрения към мен .Аз така го разбрах.
- cvetemila
- Нов потребител
cvetemila написа:Уточних, че наемът е платен.Аз също имам наематели само , че в друго населено място и от закона излиза че мога да им разреша да правят подобрения и после да ги изгоня без предупреждение и да отричам че има уговорка между нас . Браво на законите ни.А те после след като си платят всички сметки (ако са им останали някакви пари) да имат претенцци за направените подобрения към мен .Аз така го разбрах.
Не закона се разбира като обективна даденост,нещо като природата.Имах впредвид,незаплатени но разходвани от вас задължения за консумативни разходи ток и вода.Така неможе да ги изгоните.Естествено,след като са направили подобрения например китайска мазилка,и от това ви се увеличила стойността на имота следва да им върнете направения разход.
С какво ви заплашваха като думи и изрази ,освен ако ви е неудобно да споделите?
-
Първо ми се обади синът на приобретателя започна да ме псува и обижда затова аз си пуснах телефона на високоговорител –при мен имаше клиенти заплаши ме че по един или друг начин ще си вземе парите(за тока) но аз ги дължа на първия собственик не на тях.След около 10 минути при мен дойде майка му и започна да ми крещи и обижда.Невиждам какво им дължа на тях след като им заплатих дължимото за дните в които те са собственици и неполучих документ за това,а искат да заплатя задължения които не са към тях.
- cvetemila
- Нов потребител
Така е партидата е на първия собственик, като се прехвърля имота автоматично не се прехвърля.
-
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|