начало

Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие Сарафов иска до Коледа доклади за нападенията в молове и домашното насилие

2 УПИ обединени в едно ново УПИ

Казуси за недвижими имоти

2 УПИ обединени в едно ново УПИ

Мнениеот todor74 » 25 Мар 2012, 15:34

Въпроса ми е следния - Притежавам констативен н.а. от 1973 година издаден на името на баба ми за наследствен имот представляващ -УПИ-шест римско-1303 от 450 нв. метра заедно с построената в него жилищна сграда
в съседство е друг наследствен имот УПИ-едно римско-1303 от 525 кв. метра за който няма документ за собственост. Всичко това е по план на града от 1954 следващия план от 1974 не променя нищо освен римската цифра на едното УПИ , през 1990 е изработен последният план на града в който двете УПИ-та са обединени в едно УПИ-седем римско-986 от 900 кв. оказва се че притежавам н.а. за част от УПИ Ще имам ли проблеми ако поискам да извадя н.а.на свое име за новото УПИ като единствен наследник и констативен ли ще бъде .
todor74
Младши потребител

Re: 2 УПИ обединени в едно ново УПИ

Мнениеот emilgrigorov » 25 Мар 2012, 16:23

А аз, или pоli_g, дали бихме имали проблем да си извадим НА за същото?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот o_konsulting » 25 Мар 2012, 16:51

Практически е възможно изваждането на нотариален акт, който ще бъде констативен.
o_konsulting
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 25 Мар 2012, 17:02

o_konsulting написа:Практически е възможно изваждането на нотариален акт, който ще бъде констативен.

Всеобща грешка, обстоятелствената констатира физически, а не виртуални (тези на УПИ) граници.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот todor74 » 25 Мар 2012, 17:21

emilgrigorov написа:
o_konsulting написа:Практически е възможно изваждането на нотариален акт, който ще бъде констативен.

Всеобща грешка, обстоятелствената констатира физически, а не виртуални (тези на УПИ) граници.

Какво разбираш под “виртуални“ тези по план ли , ако е така те съвпадат с физичесните имота е ограден като са извадени всични необходими документи преди това.
todor74
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 25 Мар 2012, 17:39

todor74 написа:
emilgrigorov написа:

Какво разбираш под “виртуални“ тези по план ли , ако е така те съвпадат с физичесните имота е ограден като са извадени всични необходими документи преди това.

Пффф, защо ли никой не съпостави думичките "по план" с "виртуално". Що ли не ми се занимава с дидактика...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

до: emilgrigorov

Мнениеот todor74 » 25 Мар 2012, 18:02

Защо ли ми се струва че въпросът ми е прекалено глупав за високото ти ниво , ако е така просто не отговаряй не си длъжен да си късаш нервите с лаици като мен.
todor74
Младши потребител

Re: до: emilgrigorov

Мнениеот emilgrigorov » 25 Мар 2012, 18:38

todor74 написа:... е прекалено глупав ...

Защото, ще ти дадат 100 съвета. И ще си извадиш нотариален акт за УПИ по обстоятелствена проверка (и давностно владение). И щот после ако комшията дойде при мен, ще трансформирам нотариалния ти акт в тоалетна хартия. Щот затова, щото ми е писнало от простотии.
Едновременно с обстоятелствената проверка трябва да си направиш и заснемане, и проекто - корекциите в и/или в ПУП и/или кадастъра (кадастралната карта), дето нема да ги направиш, защото не ти се дават толкова пари ...
Аре, чети си съветите на знаещите!
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот todor74 » 25 Мар 2012, 19:44

emilgrigorov написа:
todor74 написа:... е прекалено глупав ...

Защото, ще ти дадат 100 съвета. И ще си извадиш нотариален акт за УПИ по обстоятелствена проверка (и давностно владение). И щот после ако комшията дойде при мен, ще трансформирам нотариалния ти акт в тоалетна хартия. Щот затова, щото ми е писнало от простотии.
Едновременно с обстоятелствената проверка трябва да си направиш и заснемане, и проекто - корекциите в и/или в ПУП и/или кадастъра (кадастралната карта), дето нема да ги направиш, защото не ти се дават толкова пари ...
Аре, чети си съветите на знаещите!

Не знам с нанво предизвиках гнева ти от самото начало в крайна сметка единствения читав съвет го получавам от теб за което Благодаря ! Относно съседите си прав но забравих да спомена че имота има 2 такива единият съм аз а другият е Общината - общинсни път който прави почти обратен завой и граничи с УПИ - то от всички страни освен от тази от която съм аз. Още веднъж Благодаря!
todor74
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 25 Мар 2012, 19:58

todor74 написа:... гнева ти ...

Към теб пък, въобще не става дума за гняв. Но, все пак, потърси адвокат, изглежда просто, но, подчертах, не е съвсем...
При теб става дума за преплитане на поне 4 важни закона, от които всеки адвокат ще пропусне 2. Просто споделяй.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 27 Мар 2012, 19:16

todor74 написа:Въпроса ми е следния - Притежавам констативен н.а. от 1973 година издаден на името на баба ми за наследствен имот представляващ -УПИ-шест римско-1303 от 450 нв. метра заедно с построената в него жилищна сграда
в съседство е друг наследствен имот УПИ-едно римско-1303 от 525 кв. метра за който няма документ за собственост. Всичко това е по план на града от 1954 следващия план от 1974 не променя нищо освен римската цифра на едното УПИ , през 1990 е изработен последният план на града в който двете УПИ-та са обединени в едно УПИ-седем римско-986 от 900 кв. оказва се че притежавам н.а. за част от УПИ Ще имам ли проблеми ако поискам да извадя н.а.на свое име за новото УПИ като единствен наследник и констативен ли ще бъде .

Въпросът Ви нито е глупав, нито е прост. Не, не притежавате нотариален акт за идеална част от УПИ. Вие сте собственик на онова, което е описано в първичния Ви документ за собственост. Последващите промени в плановете нямат отношение към собствеността, освен ако новата регулация не е приложена. Собствеността върху придаваемия имот (или части от нещо) - ще трябва да я докажете. Да придобиете пълния титул, така да се каже. Как да стане това - ще Ви каже Вашият адвокат.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот todor74 » 27 Мар 2012, 21:33

. освен ако новата регулация не е приложена. .

Какво означава регулацията да е приложена?
todor74
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Апр 2012, 21:00

Какво означава регулацията да е приложена?

В сроковете по §6 (2) или (4) да са изпълнени условията по чл.84 (7) ППЗТСУ (отменен -във връзка с чл.110-112 ЗТСУ (отменен) или да са изпълнени условията по §8 (2) т.1 ДР на ЗУТ
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Имотни казуси