Здравейте,
Нов съм във форума и се надявам да пиша в точния раздел.
Имам няколко въпроса относно един имот и ще се радвам да получа необходимите отговори.
1)Лице x притежава имот и иска да ми го прехвърли,но не се намира в България и скоро няма как да се върне-възможно ли е това да стане от чужбина(страна от ЕС)=дали с помоща на тамошен нотариус/адвокат/..........или може би с помоща на българското посолство-има ли начин и какъв е той ?
2)Ако дадено лице има задължение към институция(банка),може ли да се прехвърли имота на друго лице и може ли банката да стопира нещо-Задължение има само лицето(и става дума за граждански заем),а самият имот няма ниакви задължения,ипотеки или нещо подобно.Прехвърлянето на имота ще бъда безпроблемно ли,или има неща за които трябва да внимавам.?
Надявам се ,че достатъчно ясно съм разяснил въпросите си,ако нещо не е ясно ,ще го допълня в последствие.
Благодаря предварително.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 18:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпроси относно един имот
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпроси относно един имот
1.Възможно е да Ви се състави пълномощно , което да бъде заверено в чужбина и да Ви бъде изпратено тук.
2.Не ми е известно да има заем , който да не е граждански. Може би имате предвид , че продавачът няма публични задължения.Имота не може да има задължения , задължения имат само правните субекти, имотът е правен обект.Може да се прехвърли имота , но банката може да атакува сделката по реда на чл.135 ЗЗД.
За по-подробна информация се обърнете към адвокат.
Успех!
2.Не ми е известно да има заем , който да не е граждански. Може би имате предвид , че продавачът няма публични задължения.Имота не може да има задължения , задължения имат само правните субекти, имотът е правен обект.Може да се прехвърли имота , но банката може да атакува сделката по реда на чл.135 ЗЗД.
За по-подробна информация се обърнете към адвокат.
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Благодаря много за отговорите
1)Това пълномощно каде трябва да бъде съставено в чужбина-адвокад,нотариус,българско посолство.....................(българското посолтво може ли да бъде полезно в случая).
2)"може да атакува сделката по реда на чл.135 ЗЗД."Максимум след колко време може да се оспорва това.Да приемем,че успевно ми се прехвърли имота,какъв е максимума срок в ,който това може да бъде оспорвано т.е като нещо срок на давност.
1)Това пълномощно каде трябва да бъде съставено в чужбина-адвокад,нотариус,българско посолство.....................(българското посолтво може ли да бъде полезно в случая).
2)"може да атакува сделката по реда на чл.135 ЗЗД."Максимум след колко време може да се оспорва това.Да приемем,че успевно ми се прехвърли имота,какъв е максимума срок в ,който това може да бъде оспорвано т.е като нещо срок на давност.
- lexcho12
- Младши потребител
Давността е обща - 5 години, но в случая не се касае за отменително основание.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Едно допълнение, пълномощно може да Ви изготви всеки адвокат в България и после Вие да го заверите където и да сте в чужбина.
- nk7702n
- Старши потребител
благодаря за отговорите
Това отменително основание има ли давност или може да бъде направено винаги(ако ще след 20 години).
Благодаря,че ми казахте,че мога да направя пълномощното и в България.........спестихте ми доста усилия.
Това отменително основание има ли давност или може да бъде направено винаги(ако ще след 20 години).
Благодаря,че ми казахте,че мога да направя пълномощното и в България.........спестихте ми доста усилия.
- lexcho12
- Младши потребител
Не можах да разбера това отменително основание има ли давност или може да бъде направено винаги(ако ще след 20 години).
- lexcho12
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|