начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Неплатени задължение - договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Неплатени задължение - договор за наем

Мнениеот akashy_87 » 08 Яну 2012, 19:38

Добър ден ,
от скоро имам един проблем и исках да попитам дали си заслужава да правя опити за съдебна борба.Имам апартамент ,които давах под наем.Но тъй като хората на които го бях дала, ми бяха приятели имахме подписан договор ,които не беше нотариално заверен.Скоро те се изнесоха от апартамента и се оказа че не са си плащали водата и тока за доста дълъг период от време ,при което тези задължения се водят на мое име.Говорих с тях и те обещаха да ги платят ,но това така и не се случи ,затова се наложи аз да ги платя.Те вече не живеят в апартамента ми ,но продължават да се водят с този постоянен адрес.Отказват да ми възстановят дължимата сума,която не е никак малка.Въпроса ми е дали бих могла да се боря в съда или просто да се откажа.Благодаря Ви
akashy_87
Нов потребител

Re: Неплатени задължение - договор за наем

Мнениеот Melly » 08 Яну 2012, 20:07

Да, бихте могла щом сте имали договорни отношения. Тези задължения би следвало да са били описани в тежест на наемателя. Вие сте ги погасила (като титуляр на съответните партиди), но имате иск за връщането на тези суми към вас.
Трябва да се има предвид и това, че бившите ви наематели могат да противопоставят възражение за давност. Посетете адвокат да прегледа договора ви.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Неплатени задължение - договор за наем

Мнениеот akashy_87 » 08 Яну 2012, 22:00

Благодаря :)
akashy_87
Нов потребител

Назад към Имотни казуси