Колеги, в гр. Генерал Тошево има двама нотариуси. С единия няма никаква връзка, а другият не връчвал нотариални покани. Клиентът буквално ми скача по главата за това задължение. Софийските ми нотариуси не могат да връчват извън техните райони на действие.
Сумата е голяма и няма да рискувам таксата с някакви обратни разписки от куриери, ще бъде страшен гаф.
Дайте съвет.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 17:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ на нотариус да извърши нотариално действие
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
- tapizaushi
- Потребител
Re: Отказ на нотариус да извърши нотариално действие
Аз съм пращал нотариална покана по пощата, като нотариуса се съгласи да приеме по пощата документите и той ги окомплектова, все едно е изпратено пред него.
Принципно може да се обжалва отказ, но трябва да е обективиран, все едно миналата седмица правих отказ от наследство и двама от нотариусите се отказаха, което ме навежда на мисълта да се въведат или повече нотариуси или да се въведат държавни или нотариалните покани да се връчват от всеки адвокат, юрист, който е неосъждан и т.н.
Принципно може да се обжалва отказ, но трябва да е обективиран, все едно миналата седмица правих отказ от наследство и двама от нотариусите се отказаха, което ме навежда на мисълта да се въведат или повече нотариуси или да се въведат държавни или нотариалните покани да се връчват от всеки адвокат, юрист, който е неосъждан и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Принципно аз си заверявам подписа пред софийски нотариус и им ги пращам с куриер подписани. Така че не е нужно да ми прави реверанс нотариуса - спокойно може да ги приеме по пощата, а и нотариалната такса се намира в същия плик.
Според вас имат ли основание да отказват?
Аз лично съм малко ядосан.
Според вас имат ли основание да отказват?
Аз лично съм малко ядосан.
- tapizaushi
- Потребител
Понякога нотариусите склоняват да извършат връчване на нот. покана в условия на обгрижване от придружител (метод на дългата ръка). Какво имам предвид. Предлага му се да бъде взет от кантората, транспортиран до адреса на адресата и след това върнат обратно в кантората.
П.П. Предвидливо водете със себе си и свидетел, чиито действия (в случай на нужда) ще оформи самият нотариус.
П.П. Предвидливо водете със себе си и свидетел, чиито действия (в случай на нужда) ще оформи самият нотариус.
-
Melly - Старши потребител
Прочети си личните.
- Гост.
- Старши потребител
Поли, от Нотариалната камара ми казаха, че ще запознаят председателя със случая и утре пак ще си говоря с тях.
http://www.lawsbg.com/the-news/1338-not ... okana.html
http://www.lawsbg.com/the-news/1338-not ... okana.html
- tapizaushi
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|