начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Задължения при предишен собственик на имот

Казуси за недвижими имоти

Задължения при предишен собственик на имот

Мнениеот batzeto » 03 Окт 2011, 22:59

Здравейте на всички,
Предстои ми закупуването на маломерно жилище в София. Наех се да проверя за стари задължения на предишните собственици и какво да видя. Задължения към Софийска Вода и ЧЕЗ няма от години, но на абонатния номер (номера на партида) към Топлофикация има и то не в малък размер.

Въпроса ми е следния : При закупуване на апартамента с дългове към партидата на топлофикация, на мен като нов собственик издава ли се нова партида на мое име и топлофикация завежда дела към предишния собственик или издаването на нова партида е невъзможна преди изчистването на задълженията на този адрес? От имотната агенция, чрез която става сделката твърдят, че няма никакъв проблем и били продали много апартаменти със задължения към топлофикация които са конкретно към старите собственици, но не мога да се доверя така на сляпо. Моля дайте вашето мнение и препоръки!
batzeto
Младши потребител

Re: Задължения при предишен собственик на имот

Мнениеот wladi » 25 Окт 2011, 21:22

Топлофикация ще търси стария собственик, но може да спре потреблението на новия (сградата).
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Назад към Имотни казуси