начало

Парламентът не успя и при шестия опит да си избере председател Парламентът не успя и при шестия опит да си избере председател

земя по постановление

Казуси за недвижими имоти

земя по постановление

Мнениеот janka61 » 12 Сеп 2011, 19:57

Здравейте! На 14.02.1979г майка ми получава 0.500 кв.м по постановление № 76/1977г на Министерски съвет. Имам документ за предоставено право на ползване на земя. Става въпрос за пустеещи терени извън територията на гр.Русе. На 13.07.1979 г от Община Русе е издадено Разрешение за строеж. Построена е вила на 2 етажа. Имам подпечатан проект на сградата от Общината. Всяка година плащам данъци за сградата. На 16.09.2002г съм получила уведомително писмо, за това че в тримесечен срок трябва да платя 388лв - стойността на земята. Тогава не съм платила тази сума. Сега реших да си направя нотариален акт, но от Общината получих отказ да заплатя земята. Общината трябвало да насрочи публична продан, за която не е нужно да ме уведомява и тогава ще се продаде земята заедно с построената сграда. Знам, че грешката е в мен че не съм заплатила тогава сумата, но не може ли да се направи нещо. Някой, в чийто знания не съм уверена ми каза че мога да си направя Констативен нотариален акт за сградата. Обаче като не съм собственик на земята - даже и да имам нотариален акт Общината може ли да продаде и земята и сградата. Моля за съвета Ви
janka61
Младши потребител

Re: земя по постановление

Мнениеот zelen » 16 Сеп 2011, 06:20

Обърнете се към правен консултант - не е задължително да е адвокат: поне засега сте далеч от съдебно производство.
Има и други случаи, подобни на вашия, в различни разновидности.
Най-добре ще ви посъветва не юристът на общината, а вашият доверен такъв!
zelen
Потребител

Назад към Имотни казуси