начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

"откриване" на имот(земя)

Казуси за недвижими имоти

"откриване" на имот(земя)

Мнениеот cim20 » 11 Авг 2011, 23:15

Здр,даже незнам как да формулирам въпроса си.
Всички в моя дом знаехме че баща ми има един имот ,земя в град ,но извънрегулация.При преглед на документи в къщи не открихме нищо,и се съмняваме че той е продаден без наше знание(тайно).РАзбрахме обаче от данъчното,че имота не фигурира като негова собствност(казаха "отписан" бил 1998г) а ние имаме документи за платени данъци на този имот до 2007 година.От там нататък нищо.От агенцията по вписвания не фигурират дани за имота( в компа им),но открихме нотариален акт за него на името набаща ми.В И-кадастър също той е регистриран като собстеник(но там не езадължително да си регистриран ако си го купил имота)Там също ми казаха че за тази земя не се плащат данъци(?????)а той еплащал такива.Въпроса е следния как да намерил документи и да разберем какво е станало с имота,като имаме съмнения прости някой да го е леко присвоил с измама.Даже вече и да е в регулация и застроен(пак незаконно тай като мястото е много малко)Не дай си боже това да е станало път и всичко да е от общината.Та КАК да се открие нещо за този имот,към коя институцийка вече д а се обърнем?
cim20
Младши потребител

Назад към Имотни казуси