начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

клаузи в договор за наем

Казуси за недвижими имоти

клаузи в договор за наем

Мнениеот naughty » 11 Фев 2011, 09:06

Винаги съм се чудел дали е възможно да се включат следните клаузи в договор за наем (груба формулировка)

1) След прекратяване на договора, собственика е задължен да смени бравата и да не допуска наемателя

2) След прекратяване на договора, останалата в имота собственост на наемателя се счита дарена на собственика на имота и той може да се разполага както желае с нея

Как ви се струва

Изибщо случаят с каката дето забременяла, после се развела и съдът присъдил чуждото жилище за семейно.. е** ти и държавата
naughty
naughty
Потребител

Re: клаузи в договор за наем

Мнениеот Pause » 13 Фев 2011, 18:04

naughty написа:Винаги съм се чудел дали е възможно да се включат следните клаузи в договор за наем (груба формулировка)

1) След прекратяване на договора, собственика е задължен да смени бравата и да не допуска наемателя

2) След прекратяване на договора, останалата в имота собственост на наемателя се счита дарена на собственика на имота и той може да се разполага както желае с нея

Как ви се струва

Изибщо случаят с каката дето забременяла, после се развела и съдът присъдил чуждото жилище за семейно.. е** ти и държавата
naughty

По първия въпрос ассidentalia negoti :D
По втория въпрос не. :!:
Последна промяна Pause на 14 Фев 2011, 17:22, променена общо 1 път
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: клаузи в договор за наем

Мнениеот naughty » 13 Фев 2011, 22:41

да, по вторият въпрос малко се пресилих. Търся начин как да се подсигури относително "безопасно" решение относно вещите на некоректен наемател, без много да се навлиза в територията на самоуправството.

Мисля, че един добре оформен договор би охладил мераците на "каки терминаторки" от този сорт: viewtopic.php?f=7&t=45278 и другото е въпрос на малко по-груб подход 8)
naughty
Потребител

Назад към Имотни казуси