начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

право на наследство

Казуси за недвижими имоти

право на наследство

Мнениеот nyrisan » 09 Ное 2010, 22:31

моля за вашия коментар
Дворно нясто/на село/ на което плащаме данък от 1946 година съответно майка ми и баща ми, а от 1980г. го плащам аз.Баща ми има двама братя, които са напуснали селото, някъде от 1952 година.Имота /дворното място и земеделската земя/ е останал да се стопанисва от моите родители.После след национализацията на земеделските земи остават да се грижат за това дворно място.През 1989г. си изваждат нотариален акт със свидетели. Наследниците /децата/ на двамата братя предявяват иск и искат да оспорят нотариалния акт.
Имат ли право на наследство след като не са идвали толкова отдавна на село и не са стопанисвали дворното място?
Какво трябва да направя за да си запазя имота?
Предварително Ви благодаря за отговора!
nyrisan
Нов потребител

Re: право на наследство

Мнениеот namakak » 10 Ное 2010, 22:35

След национализацията казваш..със свидетели казваш..Че то не е било тяхно по време на прединационализацията /става въпрос само за земеделската земя/,за какви свидетели става въпрос,за такива които не са имали грамотност и не са могли да видят чия земя по документи обработват някои ли,дали са помагали на родители,или родители са давали средства за оцеляване на чадата си срещу оран на соствената им нива ли?
Данък не е можело да се плаща на земеделската нива,на дворното място може,този който се е декларирал.Но само адвокат може да ви консултира или заведе иск ,за да установи съдът разпоредителната сделка между наследник и наследодател.
Борете се с доказателствен материал за дворно място,пригответе си завещанията или даренията от наследодателя.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Имотни казуси