начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Непрехвърлен имот след 6 месеца в данъчна слъжба - Въпрос!

Казуси за недвижими имоти

Непрехвърлен имот след 6 месеца в данъчна слъжба - Въпрос!

Мнениеот andrianivanov » 03 Ное 2010, 16:48

Проблема е следния. Майка ми почина в края на миналата година. Занимавах се др. имот в града в, който живея - правих покупко-продажба и в последствие забравих за имота ми на село, който ми е наследство пак от нея, а и мислих че от брокерската къща са подали декларация за него. Онзи ден ходих в данъчното да направя справка на данъчната оценка и така разбрах че е още на нейно име. Интерисува ме понеже в момента, ако оправя документите ще ме глобят с индивидуална сума понеже не съм подал в срок декларацията до 6 месеца след смърта и - какво да правя? Вчера се научих, че имало друг закон в, който имаш право да подадеш декларацията след 2 години за да се избегне глобата - съществува ли такъв закон, защото ако е така няма смисъл да подавам декларацията в момента
andrianivanov
Младши потребител

Re: Непрехвърлен имот след 6 месеца в данъчна слъжба - Въпрос!

Мнениеот Гост. » 03 Ное 2010, 20:15

Нямя такъв филм. Къде ги "чувате" тези махленски лафове не знам.
Декларирайте придобиване на имота, а когато и ако ви санкционират ще му мислите.

п.п. Брокерите от кога и за това се грижат? :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jiji2 » 04 Ное 2010, 09:17

ЗАНН - Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.)
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.

Поли, на тази разпоредба се позовават и при нас, и не издават НП след повече от две години.
jiji2
Потребител

Мнениеот andrianivanov » 04 Ное 2010, 20:28

Не ми стана ясно Да изчакам 2 г и 6 месеца за да подам декларацията без глоба или да я подам сега и да си платя глобата?
andrianivanov
Младши потребител

Мнениеот jiji2 » 04 Ное 2010, 23:13

първото
jiji2
Потребител

Назад към Имотни казуси