- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
заповед за възстановяване на владение
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
заповед за възстановяване на владение
Моля Ви помогнете.... 2006 год получих заповед за възстановяване на владението върху спорен обект, в която пише ,че заповед подлежи на изпълнение от кмета или полицията. При първият опит да възстановя владението си бях спряна с обезпечителна заповед издадена в полза на ответната страна.СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ Софиѝски Окръжен съд отменя обезпечителната заповед. При втори опит за възстановяване на владението пак бях спряна с нова обезпечителна заповед издадена в полза на ищеца. СЛЕД ОЩЕ ДВЕ ГОДИНИ Софиѝски окръжен съд отменя и втората обезпечителна заповед а определението влиза в сила. При трети опит да възстановя владението по издадената ми съдебна заповед полицията отбива да ми укаже съдеѝствие, а подадената ми молба за съдеѝствие изпраща в прокуратурата за проверка. Оттук нататък раѝонна прокуратура,окръжна прокуратура, изминаха вече 5 месеца.Отговор от полицията е :,, Вашите документи са на проверка в РП". Ноапомням ,че заповедта е издадена 2006. год по чл. 126Ж. Да ли полицията има правомощие да разследва един съдебен документ и образува преписка? Има ли смисъл да за това информирам министъра на полицията ?
- mimi_1129
- Нов потребител
Re: заповед за възстановяване на владение
На практика се касае за неизпълнение на съдебно решение, в случая би трябвало да е приравнено на съдебно решение.
По принцип тези заповеди по чл. 126 ж ГПК, бяха доста афиф. Има една реминисценция от едновремешните правомощия на прокурора да възстановява владение при самоуправство и т.н.
Най-ефективно, но и най-неприятно е да се заведе сигнал за неизпълнение на съдебно разпореждане. В този случай, органите на МВР, като държани органи са подчинени на съдебната заповед и оттам носят наказателна отговорност за действията си.
Най-удачно е да изпратите сигнал до прокуратурата, с копие до самите органи на МВР, като това ще ги накара да свършат, може би работа.
По принцип тези заповеди по чл. 126 ж ГПК, бяха доста афиф. Има една реминисценция от едновремешните правомощия на прокурора да възстановява владение при самоуправство и т.н.
Най-ефективно, но и най-неприятно е да се заведе сигнал за неизпълнение на съдебно разпореждане. В този случай, органите на МВР, като държани органи са подчинени на съдебната заповед и оттам носят наказателна отговорност за действията си.
Най-удачно е да изпратите сигнал до прокуратурата, с копие до самите органи на МВР, като това ще ги накара да свършат, може би работа.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Подадох жалба до РП за прокурорско разпореждане за съдеѝствие на изпълнение на заповед и съответно поисках наказание за началника на РУ и тук може би сгреших. РП препраща жалбата ми на ОП по кмпетентност. ОП постановява определение, че няма престъпление по служба от страната на началника на РУ полиция,а потърсено съдеѝсвие е по чл. 126ж, в момента несъществуващ. По нататък окръжния прокурор констатира, че е възстановено владение на фирмата ми. Отправих жалбата и до директора на полицията и от там получих отговор, че молбата ми се намира в РП. Между временно изпратих жалба и до административния съд за мълчалив отказ от страна на полицията и получих определение ,че жалбата ми е просрочена, и обяснение че , цитирам,, с приемането на ГПК ,от 2008. подобно бързо производство не съществува , поради което не съществува и каквато и да е нормативна разпоредба със смисъла на чл 126 Ж от ГПК Предвид на това съдът намира , че не се касае до производство по чл. 256 и сл АПК. И сега на каде????? Благодарим на обърнатото внимание и помощ, ако е това изобщо възможно.
- mimi_1129
- Нов потребител
mimi_1129 написа: И сега на каде?????
Ново дело, осъдително решение, изпълнителен лист и въвод във владение чрез съдебен изпълнител.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Благодаря Ви за указаната помощ. Имам само още един въпрос: да ли полицията има законно право, при положение че съм искала само тяхното съдеѝсвие за изпълнение на заповедта чрез подадена молба , да образува преписка и поиска проверка от прокуратурата? Законно ли е всичко това ? Все пак се касае за редовен съдебен документ.Много Ви благодаря и успех.
- mimi_1129
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|