Привет.
Не знам дали това е работа за адвокат, или е нещо което мога да свърша и сама , затова не искам да обидя никой с въпросът си.Ако някои ми даде напътствие ще съм му много благодарна.
Разбрах че през 2007 година е изтекъл срока за обявяването на старите нотариални актове в поземлената комисия.(тези без номер и без скица)
Въпросът ми е Адвокат ли трябва да се заеме с това старият нотариален акт да се поднови и да му се нанесе номер и скица, или е стандартна процедура която не се нуждае от адвокат. За района на панчарево става дума.
Ако моежте да ме насочите и към какъв точно адвокат да се обърна също ще ми бъде от помощ.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 16:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с поземлена комисия
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с поземлена комисия
Нещо не мога да разбера въпроса? Какъв вид нотариален акт? Има ли регистрация в Поземлена комисия , констативен нотариален акт ли е , от коя година е? Щом имаш документ за собственост ПК са длъжни да издадат скица на имота и да направят регистрация на документа за собственост , ако няма такава.
- tropygirl
- Нов потребител
от 56та година е ,за имот - нива, и ми казаха че е трябвало до 2007 година да го заявя в поземлената комисия явно именно за регистрация,защото в момента няма нито скица нито номер на самия нотариален акт - по съседи е обозначен, и ми казаха че не мога да си извадя скица докъто не уредя тези проблеми
- marinka
- Нов потребител
Става въпрос за номера на имота, не на акта. Отидете в поземлената комисия и ги помолете да идентифицират имота Ви. Адвокат ще Ви трябва, ако Ви откажат или се ослушват.
- magodeoz
- Активен потребител
При това правителство едва ли ще им откажат.Но ако откажат и на адвоката,за да не губите излишно време,може да попитате на сайта на земеделието или директно на екипа на омбусмана на държавата.Не ми се вярва вече да не се работи.Напротив,даже много внимателно ви отговарят,вежливи са с новите шефове или има контроли.
-
namakak - Потребител
Много Благодаря на всички за бързите отговори.
- marinka
- Нов потребител
Е, как с акт от 1956г. ще й дадат скица?Че аз имам такъв от 40г. за нива .Да отида и аз да си поискам скица? До 12.05.2007г. беше срока за заявяване по чл.11 ал.2 от ЗСПЗЗ пред съда! Може би това има впредвид питащата.Дали е изтекъл срока за заявяване на нереституирани земи?
- ivan33
- Потребител
Освен това , ако има одобрена КК скиците не се издават от ПК.
- ivan33
- Потребител
С ваше разрешение ще се включа към този въпрос, за да не отварям нова тема.
Не съм юрист, а икономист. С правната материя, касаеща финанси се справям, но ми се отвори личен имотен казус.
Аз ЩЕ имам проблем с поземлена комисия. Направих си някои справки със закона за собствеността на горите, свързах се и с позната адвокатка, но тя се оказа много заета в момента и ми каза сам да си прочета материята в този сайт. Е, реших да попитам и капацитетите тук, поне да се ориентирам имам ли шанс.
Та за случая.
С реституция на наследствмена земя на родА се занимава упълномощен роднина. Отказ на поземлена комисия да възстанови през 1999 г. един от имотите. Мотив - нивата е станала гора и е в Държавния горски фонд.
Пълномощникът подава документите по Закона за собств. на горите. Прилага същите документи. НО общината издава второ удостоверение, с което се отмята от първия си документ - и твърди че този имот, за който е дала удостоверение че е наш като нива, като гора бил попаднал при земеразделянето в парцела на друг човек. Пълномощникът се отказва да продължи процеса.
НО - аз преди седмица намирам в стара фамилна къща ОРИГИНАЛНИЯ нотариален акт, с който спорния парцел е купен през 1947 година!
ВЪПРОС - имам ли шанс да си търся правата по съдебен ред?
Не съм юрист, а икономист. С правната материя, касаеща финанси се справям, но ми се отвори личен имотен казус.
Аз ЩЕ имам проблем с поземлена комисия. Направих си някои справки със закона за собствеността на горите, свързах се и с позната адвокатка, но тя се оказа много заета в момента и ми каза сам да си прочета материята в този сайт. Е, реших да попитам и капацитетите тук, поне да се ориентирам имам ли шанс.
Та за случая.
С реституция на наследствмена земя на родА се занимава упълномощен роднина. Отказ на поземлена комисия да възстанови през 1999 г. един от имотите. Мотив - нивата е станала гора и е в Държавния горски фонд.
Пълномощникът подава документите по Закона за собств. на горите. Прилага същите документи. НО общината издава второ удостоверение, с което се отмята от първия си документ - и твърди че този имот, за който е дала удостоверение че е наш като нива, като гора бил попаднал при земеразделянето в парцела на друг човек. Пълномощникът се отказва да продължи процеса.
НО - аз преди седмица намирам в стара фамилна къща ОРИГИНАЛНИЯ нотариален акт, с който спорния парцел е купен през 1947 година!
ВЪПРОС - имам ли шанс да си търся правата по съдебен ред?
- mavi
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|