Здравейте,в момента живеем под наем трима човека в един апартамент в Пловдив.Подписахме пред агента договор за наем в два екземпляра ние тримата и наемодателя.Наемът е 450 лева и досега си разделяхме по 150 лв. на човек.Дали сме и един наем напред за да покрие ако има щети като напускаме.Срокът е 1 година с 1 месец предизвестие и ако напускаш преди срока обезщетението е 2 наема.Сега двама от нас искат да напускат преждевременно.Как се процедира след като го няма изришно в договора.Ние двамата да си платим обезщетението по 2x150 или ако няма щети само веднъж 150 + аванса ли?А какво прави третия човек,ако иска да остане.
Много ще съм ви благодарен ако ми отговорите.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договор за наем с посредник агенция
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Договор за наем с посредник агенция
Ами... попитайте посредника си. Нали на него сте платили, за да ви изготви договора.
Пък и без да ви прочетем договора ние от къде да знаем какво да ви отговорим.
Пък и без да ви прочетем договора ние от къде да знаем какво да ви отговорим.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Аз как го виждам положението:
Наемателя си иска 450 лева за имота. Дали го делите на 3х150 или на 2х100+250, или някой живее без да плаща - това не го грее. По същия начин стои и въпроса с напускането - дължи се едномесечния наем + аванса, демек 900 лева. Кой ще напуска, кой ще остава, как ще ги делите между вас си - това си е ваша работа. Ако някой иска да остава - да си търси нови съквартиранти или да плаща пълния наем.
Естествено, в договора може да има нещо друго написано, но много, ама много ме съмнява...
Наемателя си иска 450 лева за имота. Дали го делите на 3х150 или на 2х100+250, или някой живее без да плаща - това не го грее. По същия начин стои и въпроса с напускането - дължи се едномесечния наем + аванса, демек 900 лева. Кой ще напуска, кой ще остава, как ще ги делите между вас си - това си е ваша работа. Ако някой иска да остава - да си търси нови съквартиранти или да плаща пълния наем.
Естествено, в договора може да има нещо друго написано, но много, ама много ме съмнява...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Неустойката се дължи при условие че, всички заедно напуснете апартамента преди изтичането на уговорения срок в договора. Ако остане един от вас, той продълължава да заплаще уговорената наемна цена на наемодателя.Авансовото плащане не ви освобождава от отговорноста да заплащате редевно месечният наем. То е един вид застраховка при недобросъвестни платци за необходимите разходи на месечното ползване на имота (ток, вода, етажни разходи и други).
- sisi19
- Потребител
А единият съквартирант не иска да плаща обезщетение.Това значи ли че ние трябва да му го поемем.Понеже нямаме никакъв документ между нас.
П.С. Каде се хванах
П.С. Каде се хванах
- hristoka
- Нов потребител
Дам... наема се дължи, без значение от кой от тримата. Вие сте солидарни длъжници по отношение на наемната цена. Наемодателят може да си я иска, а вие сте длъжни да му я платите. Ако Вие платите цялата наемна цена имате право на иск с/у останалите си съквартиранти за връщане на сумата. Ако плащате каквото и да е искайте бележка, че сте дали пари. Така ще си докажете плащанията.
Съветвам Ви, ако нещата станат напечени, да си наемете адвокат, който от Ваше име да заведе дело. И нека да си сложи максимума на хонорара, та да ги заболи повече.
Съветвам Ви, ако нещата станат напечени, да си наемете адвокат, който от Ваше име да заведе дело. И нека да си сложи максимума на хонорара, та да ги заболи повече.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|