начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Обезщетение

Казуси за недвижими имоти

Обезщетение

Мнениеот namakak » 23 Май 2009, 21:17

Има решение за обезщетяване на имот в регулация,за който е определено че е нива 4 категория.Има оценка,определена за такава категория ниви.
Трябва ли да се обжалва решението?Ако не;защо?
Аватар
namakak
Потребител

Re: Обезщетение

Мнениеот Гост. » 23 Май 2009, 21:43

:roll: С риск да заприличам на Гошо тъпото, ама малко повече фактология хич няма да е излишна.
Четох три пъти поста ви и не разбирам, какво точно питате с оглед обстоятелствената част на питането- не друго.
Ако е принципно- всяка от страните има "свещенното" :lol: право в законоустановения срок да жали постановеното решение.
Е, да- сочат се и пороците на последното...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот namakak » 23 Май 2009, 21:52

Разбира се че не е уточнено.
На един от наследниците оценката му се струва много малка за този имот,който в момента урбанизирана територия.Някога не е бил.Дава се право на обезщетение,не на възстановена собственост.По закон за такива ниви декара е около 800 лева.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот namakak » 26 Май 2009, 09:39

След като се определя обезщетение по цена определена със закон и всеки разумен наследник не би трябвало да бави излишно с претенции за негови въображаеми оценки от вещи лица,които ОСЗГ винаги ще може да оспори по закон/със съвсем точна оценка за такива имоти по обезщетяване ,а не с невъзстановено право на собственост/,има едно запитване и ще съм благодарна,ако може да ми отговори някой компетентен.
В решението е упоменато:"Лицата,които не са заявили писмено начина на обезщетение в посочените в ППЗСПЗЗ срокове се обезщетяват с поименни компенсационни бонове на основание параграф 29 от ПЗР на ППЗСПЗЗ.
Задавам запитването си възоснова на молба преди да излезе решението от човек ,който е починал и е посочил че наследниците искат именно със земя да бъдат обезщетени.След получаване на решението и ОСЗГ и адвокати споделят мнение,че нетрябва да се заявява отново.Починалия го е заявил,но притеснението ми е,че се изисква в решението на което изтича срока по запитването ми.
Моля посъветвайте ме,вече незнам на кого да вярвам и имам основателна причина да не вярвам на служителите на ОСЗГ,които с години укриваха решението от наследниците.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Имотни казуси