начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изнасяне от квартира без предизвестие

Казуси за недвижими имоти

Изнасяне от квартира без предизвестие

Мнениеот onyxx » 27 Апр 2009, 23:44

Искам да се изнеса от квартирата си, без предизвестие и без да плащтам сметки за ток, вода и т.н. По договор ако го направя без предизвестие губя депозита, но в случая не съм внесъл депозит. Могат ли да ме съдят?
onyxx
Нов потребител

Re: Изнасяне от квартира без предизвестие

Мнениеот chadel » 28 Апр 2009, 01:35

Ако се навият, ще те съдят не е ами... ама друг е въпросът дали имат какво да ти вземат.
chadel
Потребител

Мнениеот laridii » 28 Апр 2009, 12:34

Ами нали си ги ползвал тези ток и вода бе, алоооо!
Могат да те съдят и още как, колкото до това дали има какво да ти вземат, има ми, мнозина, които са си мислели, че няма какво да им вземат някой слънчев ден резбират, че някой симпатичен частен съдия изпълнител си тегли ежемесечни сумички от заплата им или запорира колите им.
laridii
Потребител

Мнениеот petarsl » 01 Май 2009, 10:51

Това е сайт за съвети на добронамерени граждани ,
а не на мошеници, какъвто сте вие :twisted:
petarsl
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Май 2009, 11:09

По-скоро няма да го осъдят, тъй като както се сещате, хазяинът никъде не е декларирал данъчно договора за наем - и я завел дело, я се набутал в малините.
Освен това 100 % партидите са на негово име.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот donna » 01 Май 2009, 11:16

Това ми прилича на котката и джербила /нещо между катерица и мишка/на малката ми племенница . Котката е винаги върху клетката що ли ,а онова дребното е нахално и и прави маймунджулуци от клетката :mrgreen:
Няма проблем хазяина да го съди тоя питащ, голяма работа ,че не е декларирал дохода /ако се разбере една глоба ще отнесе от НАП/..ама аман от такива сменят вс. месец квартирите и оставят хазаите да им плащат масрафа /тоест сметките/
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Май 2009, 13:22

Освен това 100 % партидите са на негово име.

Партидите са на името на собственика, не на ползвателя- или бъркам? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Май 2009, 13:23

onyxx написа:Искам да се изнеса от квартирата си, без предизвестие и без да плащтам сметки за ток, вода и т.н. По договор ако го направя без предизвестие губя депозита, но в случая не съм внесъл депозит. Могат ли да ме съдят?

Абсолютно, ведно с лихвите и разни други екстри - къде по договора за наем, къде по ЗЗД.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 02 Май 2009, 08:54

:mrgreen: :mrgreen: Боя е средство за разрешаване на правни проблеми ли, колега? И никой не ви подведе под отговорност за стореното?
Не мога да повярвам и завиждам благородно! :lol:

п.п. предполагам за 500лв. добре сте го ступали, но за разхода за гориво? Важното е че сте се видяли с майка ви.
Другото е история.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот capitanstanev » 02 Май 2009, 13:51

Принципно може да се изнесете, разбира се, колкото да Ви съдят винаги може да се измисли как да ви го върнат, тогава сметките, които не искате да плащате сега, ще трябва да платите под формата на хонорар на адвокат. Все пак може да пробвате риска зависи от наемодателя Ви, неговите, възможности, характер и т.н.т., преценете ги. Предполагам, че щом сте се решили на тази стъпка имате някакви основания, но все пак не правете, това, което не искате да правят на Вас, някога, някъде......
capitanstanev
Младши потребител

Назад към Имотни казуси