- Дата и час: 28 Ное 2024, 23:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО
Здравейте,имам нужда от помощ по един имотен въпрос нещата изглеждат доста объркани- през 1985 г четери братя сключват договор за продажба на наследство.Единия от тях купува от другите,но той умира първи и сега неговите наследници откриват че след смъртта му,другите братя са възстановили земеделски земи.Въпросните братя умират също,като никой от 1991г от тяхните наследници не е направил действия за придобиване на възстановените земи.Сега наследниците на купувача позовавайки се на този договор искат да си ги вземат,проблема е че не могат да го открият-предполагат че е сключен в кметството на едно асеновградско село.През годините това село е било ту към Смолянски окръг,ту към Асеновградски и незнаем в кой съд да го търсим,защото все пак би трябвало да е вписан.Благодаря предварително за помощта!
- estera
- Нов потребител
Re: ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО
След като знаете годината, в която е сключен договора, защо не направите справка, към кой районен съд е било въпросното село към онзи момент. След това ще отидете там и ще търсите в архивите на Службата по вписванията.
Vox emisa volat, litera scripta manet!
-
rexlegis - Потребител
Направихме справка в Районен съд Асеновград,но там ни казаха,че не знаят през тази година дали въпросното село е било към тях.Все пак дори и договора да е сключен в кметството на селото,където пък нямат никакви запазени архиви трябва някой да го е вписал в определен съд-ако не се лъжа тогава са били Народни съдилища,защото за този вид договори освен че нотариус,а тогава не е имало съответно кмета на селото трябва да удостовери нотариално че подписите са положени пред него.Не ми е ясно как са се вписвали тогава такива договори,предполагам по молба на кмета до съдията на Народния Съд,който е действал на този район.
- estera
- Нов потребител
Незнам дали и наследниците не ме будалкат,че този договор е сключен в кметството,чесно казано не съм много запозната през периода 1980-1989г. дали кметовете са можели да изповядват сделка която подлежи на вписване.
- estera
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|